Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα καταπολέμησης της φτώχιας

Γιώργος Παυλίδης: «Ας ξεφύγουμε από τις επίπεδες εισπρακτικές λογικές, ας στείλουμε μήνυμα, στην Κυβέρνηση και στους δανειστές, σεβασμού του ανθρώπου που μειονεκτεί οικονομικά»

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Καταπολέμησης της Φτώχειας σύμφωνα με τα στοιχεία το 25% των ελλήνων πολιτών ζουν σε συνθήκες ανέχειας- φτώχειας ο υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης δήλωσε:

«Οι μνημονιακές πολιτικές, σε συνδυασμό με την βιαιότητα που εισήχθησαν και την από ετών διαμορφωμένη καταναλωτική κουλτούρα, αυξάνουν κάθετα τον κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού για περισσότερο τμήμα του πληθυσμού, εκτός των ευπαθών επιρρεπών προς τούτο ομάδων.

Στοιχεία αναφέρουν ότι 500.000 παιδιά έως 17 χρόνων ζουν σε συνθήκες φτώχειας, αριθμός που διαρκώς μεγαλώνει.
Αξιοσημείωτο είναι ότι το όριο της φτώχειας για το 2008 σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν τα 6.480 ευρώ το χρόνο ανά άτομο, ποσό στο οποίο συνέκλιναν πολλοί πολίτες με τις περικοπές μισθών.

Ας προβληματιστούμε όλοι, ας ξεφύγουμε από τις επίπεδες εισπρακτικές λογικές, ας στείλουμε μήνυμα, στην Κυβέρνηση και στους δανειστές, σεβασμού του ανθρώπου που μειονεκτεί οικονομικά. Η κοινωνική αποδόμηση είναι επικίνδυνο πεδίο για λαθεμένες πολιτικές
ΠΗΓΗ:http://www.periferiaki-anagennisi.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: