Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2010

Τα σημαντικότερα σημεία του "διαγγέλματος" του πρωθυπουργού!

- Την επόμενη εβδομάδα οι βασικές ρυθμίσεις του νέου φορολογικού νομοσχεδίου
- θα συμβάλουν περισσότερο οι έχοντες και κατέχοντες
- δίκαια φορολόγηση μεγάλης κινητής περιουσίας
- αύξησης φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων που δεν επανεπενδύονται
- αύξηση φορολογίας offshore και δραστικά μέτρα καταπολέμησης αυτής της πρακτικής φοροδιαφυγής
- διασταύρωση στοιχείων εισοδήματος και περιουσιακά στοιχεία που αποδεικνύουν το μέγεθος του πλούτου

- πολλά από αυτά τα μέτρα θα αποδώσουν το 2011 και επειδή είναι επιτακτική ανάγκη να διασφαλίσουμε για το 2010 άμεση και πραγματική αύξηση των εσόδων

- αύξηση του φόρου στα καύσιμα
- περιστολή δαπανών στο δημόσιο
- με οριζόντια περικοπή 10% σε όλα τα υπουργεία
- αναστέλλουμε φέτος προσλήψεις
- μειώνουμε αριθμό υπαλλήλων
- συγχωνεύουμε και καταργούμε φορείς και οργανισμούς που δεν είναι απαραίτητοι αλλά κοστίζουν
- τέρμα στις εξωφρενικές αμοιβές στα "ρετιρέ του δημοσίου"

Για τους δημόσιους υπαλλήλους

- φέτος δεν δίνονται αυξήσεις πάνω τις μισθολογικής ωρίμανσης
- μείωση του συνολικού κονδυλίου για τα επιδόματα κατά 10% προστατεύοντας του χαμηλόμισθους
- όχι μόνο για το κεντρικό δημόσιο αλλά και την αυτοδιοίκηση και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα
- άμεσα με την ΑΔΕΔΥ για ενιαίο μισθολόγιο που ξεπερνά ανισότητες και αδικίες
- αντιμετώπιση χρόνιων προβλημάτων όπως η χαμένη ανταγωνιστικότητα
- απλοποιούμε το περιβάλλον για επενδύσεις ώστε να σπάσει η γραφειοκρατεία
- αύξηση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης αφού αυξάνεται και το προσδόκιμο
ΠΗΓΗ:http://troktiko.blogspot.com

Όλα αυτά αφού διόγκωσαν τεχνητά το ήδη μεγάλο έλλειμμα προκειμένου να λάβουν από την Ευρωπαϊκή Ένωση μεγαλύτερο χρόνο προσαρμογής και συγχρόνως να δικαιολογήσουν στον ελληνικό λαό την αδυναμία τους να ανταποκριθούν στα υπεσχημένα.
Αυτοί όμως οι ερασιτεχνισμοί και οι κουτοπονηριές οδήγησαν στο να δανείζεται το Κράτος με όρους πολύ επαχθέστερους από τον περασμένο Οκτώβριο.
Αλλά και γι' αυτό βρέθηκε η δικαιολογία. "Η επίθεση των κερδοσκόπων". Οι "κερδοσκόποι" κάνουν τη δουλειά τους σύμφωνα με τα συμφέροντά τους.
Η ελληνική κυβέρνηση;
Ποιος αμφισβήτησε, περισσότερο από την ίδια, τη θέση και τις δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας;
Ποιος αποτύπωσε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση προκειμένου να αποδείξει την "ανικανότητα", την "αναποτελεσματικότητα", την "καταστροφική πενταετία" και την "εξαπάτηση των εταίρων" του Καραμανλή;
Ποιος τελικά "κάλεσε' τους κερδοσκόπους;

Τα μέτρα είναι σκληρά.
Πολύ σκληρότερα από το "πάγωμα των μισθών για δύο χρόνια με πρόνοια για τους χαμηλόμισθους" του Καραμανλή!
Μας υποσχέθηκαν ότι θα είναι "δίκαια".
Αλήθεια η αύξηση π.χ. του φόρου στα καύσιμα κάνει καμιά διάκριση σε έχοντες και μη;

Το σερβίρισμα ήταν προσεγμένο.
Πρώτα μας χάιδεψαν τα αυτιά με κάποιες αοριστίες για "έχοντες και κατέχοντες", για "μεγάλη κινητή περιουσία", για "κέρδη που δεν επανεπενδύονται", για "offshore".
Αυτά όμως για το 2011 και μετά...
Ακολούθησε το πακέτο που αγγίζει κι επηρεάζει το βιοτικό επίπεδο όλων μας.
Αλήθεια τώρα ανακάλυψε ο κ. Παπανδρέου ότι αυξάνεται το προσδόκιμο όριο ηλικίας ή μήπως αυξήθηκε... τους τέσσερις τελευταίους μήνες;
Ο ίδιος που ζητάει συναίνεση δεν ήταν που απέκλειε οποιαδήποτε αύξηση στα όρια συνταξιοδότησης;
Ενδεχομένως στο σύστημα να υπάρχουν κάποιες στρεβλώσεις, κάποιες υπερβολές και πράγματι κάποια όρια να έπρεπε να επανεξεταστούν, αλλά να επικαλείσαι την αύξηση του προσδόκιμου είναι πρόκληση την νοημοσύνης μας, κύριε.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΛΑΟΣ.ΑΣ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΟΤΑΝ Ο ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ.ΟΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ-ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ, ΕΤΣΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΙΔΙΟ(δεν είναι βέβαια εύκολο, έχουν τη στήρηξη των ΜΜΕ).ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΙΣ Γ.Σ.
π.χ. ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕ 20/άρια ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ.
ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΥΝΕΝΟΗΜΕΝΕΣ ΑΝΑΡΡΩΤΙΚΕΣ ΑΔΕΙΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ.

ΣΤΑΜΑΤΗΣ είπε...

Δραματοποιούνται κάθετα οι πολιτικοί τόνοι τις τελευταίες ώρες. Η περιγραφή της οικονομικής κατάστασης έχει ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, με συγκεκριμένες στοχεύεσεις και βήματα. Μετά τη έκτακτη πρόσκληση προς τους πολιτικούς αρχηγούς και το διάγγελμα του πρωθυπουργού, σε μία καταφανέστατη προσπάθεια περαιτέρω δραματοποίησης. Και εμείς, ως άλλα πρόβατα, κοιτούμε αδρανείς αυτό το απίστευτο “μαύρο σεντόνι” να μας πλακώνει. Από το προεκλογικό “λεφτά υπάρχουν”, φτάσαμε στο “είμαστε ένα βήμα πριν από την καταστροφή”. Με σχεδόν το ίδιο επιτόκιο δανειζόμασταν την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, χωρίς κανένας να κάνει λόγο για καταστροφή. Σήμερα, έχουμε μάθει όλοι ποιό είναι το ...ημερήσιο επιτόκιο δανεισμού. Το 1999, γιατί δεν το ξέραμε; Δεν είχε σημασία τότε και έχει σήμερα; Προφανώς και όχι. Απλά σήμερα ταιριάζει πολύ καλύτερα στο όλο επικοινωνιακό σύστημα που στοχεύει σε έναν απλό στόχο: Την κάμψη κάθε είδους αντίδρασης. Πότε άλλοτε θα απολύονταν μαζικά 100.000 ή ίσως και παραπάνω συμβασιούχοι και δεν θα άνοιγε ρουθούνι; Ακούτε τώρα τίποτε; Η απόλυση όλων αυτών των ανθρώπων θεωρήθηκε σχεδόν σαν κάτι αυτονόητο. Η μείωση στο μηνιαίο εισόδημα, επίσης θεωρείται σαν κάτι φυσιολογικό. Στο μεταξύ διάστημα, η ασυδοσία σε όλους τους άλλους τομείς συνεχίζει να υπάρχει κανονικά. Καύσιμα, τράπεζες, τιμές προϊόντων, όλα ακριβαίνουν, τίποτε δεν γίνεται φθηνότερο. Περιμένετε σε λίγους μήνες και θα δείτε το ευρωπαϊκό επιτόκιο να ανεβαίνει και πάλι, και τις Τράπεζες να το ανεβάζουν και αυτές, χωρίς να μειώνουν το περιθώριο κέρδους, το περίφημο spread, σε κάθε δάνειο. Γιατί έτσι είναι σε αυτή τη χώρα. Όποια τιμή ανεβαίνει, δεν κατεβαίνει ποτέ. Σήμερα πληρώνουμε τη βενζίνη με την ίδια τιμή που την πληρώναμε όταν το βαρέλι είχε 120 δολάρια. Και πάλι κανείς δεν μιλάει. Πρόβατα, κανονικά πρόβατα που τόσα πράγματα γίνονται γύρω και κανείς δεν μιλάει. Ακόμα και οι πολιτικοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης, μοιάζουν σιωπηροί και ξαφνικά συμφωνούν σε όλα…

ΚΩΣΤΑΣ είπε...

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΠΡΟΣ ΤΑ Μ.Μ.Ε ??ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΟΥΜΕ ΑΡΑΓΕ??ΠΕΡΥΣΙ ΤΕΤΟΙΟ ΚΑΙΡΟ,ΚΑΙ ΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ,(φέτος μπήκε χρήμα,απο ολυμπιακή,και ΟΛΠ)ΤΑ Μ.Μ.Ε ΕΙΧΑΝ ΞΕΣΚΙΣΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΑΙ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ,ΕΝΩ, ΦΕΤΟΣ ΜΕ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ,(χαμηλότερες τιμές)ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ.ΑΥΤΟ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΚΥΒΕΡΝΟΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΕΛΤΑ TV.ΛΙΓΗ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΕΙ.ΕΙΝΑΙ ΗΣΥΧΟΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΟΤΙ ΚΑΝΑΝΕ ΤΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ?????

Ανώνυμος είπε...

ΗΤΑΝ ΒΑΡΥ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΤΟΦΑΓΕ ΚΑΙ Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ.ΑΦΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ ΜΕ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΑ ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΥΠΕΡΤΙΜΟΛΟΓΗΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ ΟΥΤΕ Η ΝΔ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΗΝ ΚΟΠΑΝΗΣΕ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΗΡΘΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΠΙΣΤΕΨΕ Η ΜΕΓΑΛΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΒΗ ΤΗΣ ΔΕΝ ΕΦΤΑΙΞΕ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΟΙ ΚΟΥΜΠΑΡΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟ .ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ ZIMENS ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΕΔΕΙΞΕ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΤΟΤ? ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙΙΙΙΙΙΙ ΤΑ ΑΡΠΑΞΑΝ!ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΟΥ ΧΡΗΝΑΤΗΣΤΗΡΙΟΥ ΝΑ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ ΜΕ 19 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑ.
ΤΟ ΔΙΛΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΑΠΟΤΥΓΧΑΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΤΑ ΙΔΙΑΑΑΑ
ΤΙ ΘΑ ΠΕΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΙ ΝΔ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙΙΙΙΙΙΙΙ ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.