Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2010

Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φαρσοκωμωδία

Η κυβέρνηση απέτυχε παταγωδώς να διατηρήσει τα κεκτημένα.
Το μέγεθος της αποτυχίας είναι πρωτοφανές.
Η φορολογική καταιγίδα που πρόσφατα ανακοινώθηκε δεν επαρκεί να θεραπεύσει την αστοχία της στη διαχείριση των δημοσίων οικονομικών.
Αναμένονται νέα μέτρα εντός των προσεχών μηνών.

Σε άλλες χώρες σε ώρα κρίσης οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για να τονώσουν την οικονομία και να στηρίξουν το εισόδημα των πολιτών.
Η δική μας κυβέρνηση κάνει το αντίθετο!
Η φορολογική αφαίμαξη την ώρα της επιβράδυνσης της οικονομίας θα οξύνει τα προβλήματα των νοικοκυριών.

Η τωρινή κρίση είναι πολύπλευρη: δημοσιονομική, παραγωγική, κοινωνική.
Είναι επίσης... κρίση εμπιστοσύνης και προσδοκιών εκ μέρους των πολιτών και των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας.
Κανείς δεν ελπίζει πια σε τίποτα από την παρούσα κυβέρνηση, παρά μόνο κι άλλα δεινά.
Και το καλόπιστο ερώτημα σε πολλά χείλη είναι: «υπάρχει διέξοδος»;

Άρθρο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου στο pasok.gr 9/9/2008
ΠΗΓΗ:http://taxalia.blogspot.com

3 σχόλια:

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Αν ήταν φαρσοκωμωδία , αγαπητέ Νίκο, δεν θα υπήρχε κανένας λόγος να ανησυχούμε για το μέλλον. Δυστυχώς όμως πρόκειται για δράμα και ο λαός καταλόγισε ένα μέρος μόνο των ευθυνών, σε πολιτικό επίπεδο μέχρι τώρα, στους υπεύθυνους αυτού του δράματος με την ετυμηγορία του στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου. Όσο περισσότερο απογυμνώνεται ο Νεοδημοκρατικός μύθος της περιόδου 2004-2009 και αποκαλύπτονται οι τεράστιες ευθύνες της προηγούμενης κυβέρνησης, καθώς και η απατηλή εικόνα που δίνονταν στον κόσμο για την κατάσταση της οικονομίας μας, τόσο θα διευρύνεται στις μετρήσεις του εκλογικού σώματος η διαφορά ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ. Το 16,5%, που υπάρχει αυτή τη στιγμή δε σημαίνει τίποτα Νίκο; Δε σημαίνει ότι οι πολίτες καταλογίζουν στη Ν.Δ. όχι μόνο τη δραματική κατάσταση που βρίσκεται η οικονομία μας , αλλά και το γεγονός ότι απέκρυπτε μια πραγματικότητα που δείχνει ότι παρέδωσε τη χώρα σε κατάσταση οικονομικής , αλλά και πολιτικής πτώχευσης;
Αυτά που αναφέρονται στο άρθρο του Γιώργου Παπακωνσταντίνου προφανώς αφορούν μια χώρα που έχει δυσκολίες, αλλά έχει ακόμα πρόσωπο στη διεθνή της παρουσία, καθώς και τον έλεγχο των οικονομικών της επιλογών. Το δράμα είναι, ότι δυστυχώς δεν έχουμε πια πρόσωπο και αναγκαζόμαστε να λειτουργούμε σαν σεσημασμένοι απατεώνες, που δε μας εμπιστεύεται πλέον κανείς, καθώς επίσης , ότι τα πράγματα δείχνουν πως η προηγούμενη κυβέρνηση είχε προ πολλού χάσει κάθε έλεγχο στις οικονομικές εξελίξεις και όχι μόνο...

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή από το 1945 και μετά εμείς όλους τους κοροϊδεύαμε , τόυς δουλεύαμε , ΚΑΙ ξαφνικά ,όλες οι αγορές ,η Ε.Ε , ξύπνησαν από τον λήθαργο ,καί είπαν, ως εδώ με την Ελλάδα .ΣΟΒΑΡΑ??????

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Αγαπητέ Χρήστο, τα στοιχεία που υπάρχουν σε προηγούμενες αναρτήσεις αλλά κι αυτά που θα δημοσιοποιηθούν σε επόμενες είναι εύγλωττα για τις ευθύνες των διαχειριστών της οικονομίας μας.
Το δράμα είναι ότι την όποια κατάσταση την τραγικοποίησε και τις προοπτικές της οικονομίας μας τις υπονόμευσε αυτός που έπρεπε να την προστατεύσει, μόνο και μόνο για να αποστεί των υποσχέσεών του και για να λάβει μέτρα ως πιεζόμενος έξωθεν.
Μιλάμε για πραγματικό δράμα.