Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Διαμαρτυρία του Δήμου Σουφλίου

Διαμαρτυρία του Δήμου Σουφλίου για τη μη εκπροσώπησή του στο Φορέα Διαχείρισης του Δάσους Δαδιάς.

Διαμαρτυρόμαστε έντονα κατά της λειτουργίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ Ν. Έβρου, διότι η ΤΕΔΚ Ν. Έβρου φέρει την ευθύνη για τη διαδικασία ορισμού εκπροσώπων από πλευράς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α΄ Βαθμού στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα Διαχείρισης του Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, και συνεπώς για τη μη παρουσία εκπροσώπου από το Δήμο Σουφλίου μέσα στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, ούτε καν ως αναπληρωματικού μέλους.

Είναι απαράδεκτο ο Δήμος Σουφλίου, στην εδαφική επικράτεια του οποίου ανήκει το μεγαλύτερο τμήμα του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, να μην έχει εκπρόσωπο στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα.
Διερωτόμαστε, πώς και με ποιο τρόπο εστάλησαν δύο ονόματα εκπροσώπων του Δήμου Τυχερού προκειμένου να αποτελέσουν τακτικό και αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Πάρκου Δάσους Δαδιάς – Λευκίμης – Σουφλίου, χωρίς να έχει προηγηθεί συνεδρίαση της ΤΕΔΚ και φυσικά λήψη σχετικής απόφασης;

Ο τρόπος λειτουργίας Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ προσβάλλει τόσο το Δήμο Σουφλίου που έτσι υποτιμάται καταφανέστατα, όσο και τον ίδιο το Φορέα Διαχείρισης, διότι δεν μπορεί η λειτουργία του Φορέα να στηρίζεται σε ένα Διοικητικό Συμβούλιο με ελλιπή εκπροσώπηση, αφού ο Δήμος Σουφλίου έχει αποκλειστεί εντελώς.

Το λιγότερο που οφείλει η διοίκηση της ΤΕΔΚ απέναντι στο Δήμο μας είναι ο επαναπροσδιορισμός των προτεινόμενων εκπροσώπων για το Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα, βάσει νόμιμων διαδικασιών.
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα Ελεύθερη Θράκη, 10/2/2010

Εκτός του λογικού αιτήματος του Δήμου Σουφλίου, αναδεικνύεται και μια περίεργη αντίληψη περί των διαδικασιών από κάποιους στην ΤΕΔΚ, που, επίσης λογικά, μας καθιστούν ανήσυχους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: