Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2016

"Η μεγάλη σφαγή" στις μεταθέσεις της ΠΕ. Από τον Αιρετό Βασίλη Παληγιάννη.

Του Αιρετού στο ΚΥΣΠΕ Β. Παληγιάννη

Ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016 οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε..

Από τις 4.056 αιτήσεις γενικής αγωγής ικανοποιήθηκαν 356, ποσοστό 8,78%. Το 8,78% αποτελεί το χαμηλότερο ποσοστό των τελευταίων τουλάχιστον 50 ετών.

Ως αιρετός του Κ.Υ.Σ.Π.Ε. εξέφρασα την πλήρη αντίθεσή μου στον αυθαίρετο υπολογισμό των οργανικών κενών.

Είναι αδιανόητο ενώ υπήρχαν π.χ. 2.758 οργανικά κενά δασκάλων το σύστημα να τρέξει με τα 980 κενά που ήταν η εκτίμηση των Περιφερειακών Δ/ντων. 1.778 κενά δασκάλων αφαιρέθηκαν από τη διαδικασία των μεταθέσεων.

Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής ήταν να ικανοποιηθεί μόλις το 7,52% στους δασκάλους, το 4,89% στους γυμναστές, το 12,19% στους νηπιαγωγούς, το 14,62% στους Αγγλικής και το 21,54% στους μουσικούς.

Για πρώτη φορά σε πολλές περιοχές είχαμε μηδενικές μεταθέσεις, δεν ικανοποιήθηκε ούτε μια αίτηση. Το 91.22% των αιτούντων μετάθεση έμεινε ανικανοποίητο.

Το χαμηλό ποσοστό μεταθέσεων που είναι αποτέλεσμα της πολιτικής Φίλη, αποτελεί τον προάγγελο για ελάχιστες αποσπάσεις και ελάχιστες προσλήψεις εκπαιδευτικών.

Για πρώτη φορά εκατοντάδες συνάδελφοί μας, θα βρεθούν μακριά από τις οικογένειές τους, μακριά από τον τόπο συμφερόντων τους και χιλιάδες εκπαιδευτικοί άνεργοι.

Ελπίζω πως οι υπόλοιπες υπηρεσιακές μεταβολές (αμοιβαίες μεταθέσεις, μετατάξεις, αποσπάσεις, προσλήψεις αναπληρωτών) θα πραγματοποιηθούν εγκαίρως ώστε να δοθεί η δυνατότητα του προσωπικού και οικογενειακού προγραμματισμού του κάθε εκπαιδευτικού, αλλά και του καλύτερου προγραμματισμού λειτουργίας των σχολείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: