Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

«Καταιγίδα» λουκέτων σε βενζινάδικα στον Έβρο

Εφιαλτικές διαστάσεις έχει πάρει η μείωση της κίνησης στα πρατήρια υγρών καυσίμων, με πολλά βενζινάδικα στην περιοχή μας να έχουν κλείσει, ενώ σε όλη τη χώρα τα πρατήρια που κατέβασαν ρολά ξεπερνούν τα 1.000!
Στους νομούς της Θράκης οι βενζινοπώλες έχουν σηκώσει τα χέρια ψηλά, αφού η πτώση στην κατανάλωση κυμαίνεται, ανάλογα με την περιοχή, από 40% έως 80%.

Την ίδια ώρα, οι καταναλωτές αγοράζουν με το «σταγονόμετρο» καύσιμα λόγω των αυξημένων τιμών τους, που οφείλονται στις απανωτές φορολογικές αυξήσεις τις οποίες επέβαλε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Όπως λένε οι βενζινοπώλες, στα πρατήρια υγρών καυσίμων εμφανίστηκε και πάλι το βερεσέ, ενώ δίνουν και παίρνουν οι πιστωτικές κάρτες, αφού αρκετοί πολίτες φουλάρουν τα ρεζερβουάρ των αυτοκινήτων τους με «πλαστικό» χρήμα, καθώς δεν έχουν ρευστό...»

Τα περισσότερα λουκέτα σε βενζινάδικα έχουν μπει στον Έβρο που συνορεύει με τη Βουλγαρία, αφού εκεί οι καταναλωτές γυρίζουν την πλάτη στα ελληνικά πρατήρια και αγοράζουν πολύ φτηνότερα καύσιμα από βενζινάδικα της γειτονικής χώρας, καθώς τα βρίσκουν περίπου 50 λεπτά φτηνότερα ανά λίτρο.

«Στα πρατήρια υγρών καυσίμων της γειτονικής μας Βουλγαρίας καταναλώνονται 150.000 λίτρα βενζίνης κάθε Σαββατοκύριακο. Την ίδια ώρα τα βενζινάδικα του νομού μας βάζουν το ένα μετά το άλλο λουκέτο, αφού έχουν δεχτεί μεγάλο πλήγμα από την τεράστια μείωση που παρατηρείται στη ζήτηση», τόνισε από την πλευρά της η Βασιλική Καλαϊτζή, πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Βορείου Έβρου.
Πηγή: Εφημερίδα ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: