Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ο Θ. Πάγκαλος, ο ΟΠΕΠ και η αλήθεια

Ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Πάγκαλος την κατάργηση δύο Οργανισμών του Ευρύτερου Δημοσίου. Ο ένας από αυτούς είναι ο ΟΠΕΠ (Οργανισμός Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού Α.Ε).
Το επιχείρημα του κ. Πάγκαλου είναι ότι «το χρονικό διάστημα Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2009 προσλήφθηκαν, αναιτίως, περισσότερα από 170 άτομα, με αποτέλεσμα να εκτοξευθεί το κόστος μισθοδοσίας από 250.000€ τον Ιούνιο του 2009 σε 600.000€ το μήνα Σεπτέμβριο του 2009…».
Κατά την προσφιλή του τακτική, ο κ. Πάγκαλος κρύβει την αλήθεια και παραποιεί τα γεγονότα.

Κρύβει ότι ο ΟΠΕΠ ιδρύθηκε επί Βενιζέλου το 2000 και ότι οι εργαζόμενοι που προσελήφθησαν το 2009, προσελήφθησαν στο νέο Μουσείο της Ακρόπολης.

Κρύβει ότι επί ΝΔ, μέσα σε τρεις μήνες, το μουσείο της Ακρόπολης είχαν επισκεφτεί 1.000.000 επισκέπτες ενώ η λειτουργία των πωλητηρίων και του εστιατορίου άφηνε κέρδος στον Οργανισμό περίπου 300.000 ευρώ μηνιαίως.

Κρύβει ότι μέσω του ΟΠΕΠ η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ χειρίστηκε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων και κυρίως σε διαφήμιση.

Κρύβει ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ανέθεσε στο παρελθόν στον ΟΠΕΠ να εκτελέσει όλα τα ενταγμένα έργα για λογαριασμό του Υπουργείου Πολιτισμού εκατομμυρίων ευρώ με αποτέλεσμα να επιβαρυνθεί με το ΦΠΑ, επειδή ως ΑΕ δεν μπορούσε να απαλλαγεί και που ακόμα μεγάλο μέρος χρωστάει.

Κρύβει ότι το κράτος χρωστάει στον ΟΠΕΠ 18.000.000 ευρώ

Κρύβει ότι ο ΟΠΕΠ ήταν πριν από τις 170 προσλήψεις ζημιογόνος και μετά τις 170 προσλήψεις κερδοφόρος και έτεινε να καλύψει και το χρέος που τους κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ!

Κρύβει ότι οι προσλήψεις αυτές ήταν των 900 ευρώ (μάγειρες, σερβιτόροι και πωλητές) που ήταν αναγκαίες για να λειτουργήσει το εστιατόριο και τα πωλητήρια του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης που ήταν κερδοφόρα καθώς και νέες δράσεις που ήταν σε εξέλιξη.

Κρύβει ότι στις 30/9/2010 έληξαν περίπου 250 συμβάσεις και 250 άνθρωποι βρέθηκαν στο δρόμο.

Κρύβει ότι σήμερα το προσωπικό δεν ξεπερνά τα 30 άτομα.

Κρύβει ότι δεν υπάρχουν συμβάσεις αορίστου χρόνου στον οργανισμό.

Αλλά δεν είναι μόνον αυτά.
Ο κ. Πάγκαλος δεν μας λέει ποιό σχέδιο έχει η κυβέρνησή του για την διαχείριση του πολιτιστικού προϊόντος και συγκεκριμένα για τα καταστήματα που λειτουργούσαν στα μεγαλύτερα ελληνικά μουσεία .

Όπως δεν μας λέει τι συμβαίνει με την διαχείριση του εστιατορίου του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Ενώ η λειτουργία του από το δημόσιο ήταν άψογη και με τις καλύτερες κριτικές εντός και εκτός Ελλάδος, το Δ.Σ. του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης προέβη σε διαγωνισμό για να δοθεί σε ιδιώτη και την ίδια στιγμή απολύθηκε όλο το προσωπικό.
Αλλά, ενώ ο διαγωνισμός βγήκε δύο φορές άγονος – απορίας άξιον γι’ αυτό το στολίδι του ελληνικού πολιτισμού, τελικά η διαχείρισή του δόθηκε σε ιδιώτη με απ’ ευθείας ανάθεση.

Μήπως τελικά ο ΟΠΕΠ είναι η εύκολη λεία στα σαγόνια του ΔΝΤ για επικοινωνιακούς λόγους;
ΠΗΓΗ:http://www.antinews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: