Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Απολαύστε από αύριο τα αποτελέσματα της ανυπαρξίας σας

Αυταπατάσαι αν νομίζεις ότι με την ΗΛΙΘΙΑ ΑΠΟΧΗ ΣΑΣ κτυπήσατε το σύστημα.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ είναι ότι ΠΑΙΞΑΤΕ ΤΟ ΠΑΙΓΝΙΔΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ.

Γιατί το ΣΥΣΤΗΜΑ πέτυχε τον αντικειμενικό του στόχο να εκλέξει στο ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ τα τυφλά όργανά του που θα το σιγοντάρουν στο να σφίξει τα λουριά γύρω από τον λαιμό μας ακόμα περισσότερο μετά την ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΝΙΚΗ, όπως ξεκίνησαν να χαρακτηρίζουν τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης και οι κομματικοί εγκάθετοι, τα αποτελέσματα των σημερινών εκλογών.

Γιατί το κυβερνών κόμμα πέτυχε να πάρει στην ουσία από ΕΣΑΣ το συγχωροχάρτι για την ολοφάνερη κοροϊδία που παίχτηκε σε βάρος του Ελληνικού λαού (ΝΑΙ ΜΕ λάμδα ΜΙΚΡΟ γιατί αυτό είναι το μέγεθος του λαού μας που άλλωστε έχει και την κυβέρνηση που του αξίζει) τον Οκτώβριο του 2009 καθώς και για όσα ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΑ έφερε η πολιτική υποτέλειας στην ΤΡΟΪΚΑ και το ΔΝΤ. ΒΑΥΚΑΛΙΖΕΣΤΕ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΣΤΕ ΑΔΥΝΑΜΟΙ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.
Γιατί η αποχή σας δεν έχει να επιδείξει εναλλακτικές πολιτικές λύσεις, γιατί η εμφάνιση νέων ικανών πολιτικών δυνάμεων δεν έρχεται από παρθενογένεση και γιατί η βαργεστημάρα σάς καθιστά ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ να σηκώσετε το ανάστημά σας και να βγείτε στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα στραβά και ανάποδα που συμβαίνουν γύρω σας.

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΣΑΣ ΚΑΙ υποστείτε μαζί δυστυχώς με εμάς τις συνέπειες της ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΣΑΣ.
Και φυσικά μην τολμήσετε να πείτε το παραμικρό ή να μεμψιμοιρείτε για όσα θα μας φέρουν οι επιλογές σας γιατί στη συνείδησή μας είστε ΜΙΚΡΟΙ, ΑΣΗΜΑΝΤΟΙ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΙ.

ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΒΕΒΑΙΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΤΕ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΛΟΓΙΑ, ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΝΕΡΓΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΘΗΚΑΜΕ, ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΤΕ.

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ
(φωτό από σημερινή ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)
(Από σχόλιο στην ΙΔΕΟΠΗΓΗ)
ΠΗΓΗ:http://staratalogia.blogspot.com/2010/11/blog-post_8835.html

3 σχόλια:

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Αγαπητέ φίλε Νίκο,

Δεν ξέρω αν υιοθετείς το κείμενο της ανάρτησης που αναδημοσιεύεις, αλλά ο λαός είναι λαός, είτε με λ μικρό, είτε κεφαλαίο. Πάντως το μέγεθος του λ δε μπορεί να μεταβάλλεται ανάλογα με τις επιλογές του. Δε μπορούμε, αν αυτές είναι ευνοϊκές για την παράταξη που υποστηρίζουμε να το βάζουμε κεφαλαίο, αν όχι, να το κάνουμε μικρό. Αυτό είναι χαρακτηριστικό δείγμα πολιτικής υποκρισίας. Φυσικά και ο λαός, όταν αποφασίζει ελεύθερα, έχει πάντα την ηγεσία που του αξίζει, είτε αυτή μας αρέσει είτε όχι, αλλά η Δημοκρατία αυτό το πλεονέκτημα έχει. Δίνει στο λαό τη δυνατότητα να κάνει λαθεμένες, αλλά και σοφές επιλογές. Την απάντηση τη δίνει συνήθως η ιστορία πολλά χρόνια αργότερα, χωρίς να λογαριάζει τις δικές μας πικρίες ή τα πανηγύρια μας.
Δυστυχώς η Δημοκρατία έχει πολλά μειονεκτήματα, αλλά είναι το καλύτερο σύστημα, που εφηύραν οι άνθρωποι για να επιλέγουν τους ηγέτες τους.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε Χρήστο,
οι δημοκρατικές ελευθερίες, όπως η ίδρυση κομμάτων και οι εκλογές, κατακτήθηκαν με αγώνες πολλές φορές αιματηρούς.
Το κείμενο σχολιάζει την αποχή από τις εκλογική διαδικασία και όχι τη Δημοκρατία ως πολίτευμα, για την οποία θα συμφωνήσω με τις αυτονόητες αλήθειες που παραθέτεις.
Την "πολιτική υποκρισία" που διαβλέπεις μάλλον αλλού πρέπει να την αναζητήσεις. Δε μέμφθηκε κανείς το λαό για τις επιλογές του, πήρε άλλωστε τα εύσημα και από τον Στρος Καν, παρά μόνο τους αδιάφορους του καναπέ που, αν τους στερήσει κάποιος τις πολιτικές ελευθερίες που περιφρονούν σήμερα, θα τις θυμηθούν!

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Και η αποχή , Νίκο, είναι επιλογή. Ούτε κ' εγώ συμφωνώ μ΄αυτή την επιλογή, αλλά δεν μέμφομαι, ούτε απαξιώνω, όσους δεν θέλουν να συμμετάσχουν σε μια διαδικασία, την οποία οι ίδιοι θεωρούν χωρίς σημασία. Η κριτική και σ' αυτούς με πολιτικά κριτήρια είναι αυτονόητη. Φαντάσου όμως όλους εμάς, που ασχολούμαστε με τα κοινά, αντι κριτικής για τις πολιτικές μας επιλογές και τις θέσεις μας να μας αποκαλούσε κάποιος, "ανύπαρκτους", "ανίκανους" , "ασήμαντους" που με την "ηλίθια" συμμετοχή μας σε κόμματα και συνδυασμούς είμαστε υπηρέτες του συστήματος, επειδή απλά συμμετέχουμε σ' αυτά.
Εν ολίγοις δεν ενοχλούμαι , όταν κανείς κρίνει τις απόψεις των άλλων. Θυμώνω όμως όταν απαξιώνεται και λοιδορείται γι' αυτές, επειδή ενοχλούν ή δε βολεύουν κάποιους άλλους.