Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010

Οι ψήφοι της Προύσας πήγαν στον Γιαννακίδη

Ως πότε τα καραβάνια των εισαγόμενων ψηφοφόρων από την Τουρκία θα ρυθμίζουν την τύχη της Θράκης μας;
Ως πότε ο γίγαντας Έβρος θα είναι εξάρτημα της Ροδόπης;
Χάθηκε λοιπόν η εθνική υπερηφάνεια μπροστά στο κομματικό συμφέρον;

Οι ψήφοι όμως των εισαγόμενων ψηφοφόρων από την Τουρκία δεν πήγαν μόνο στους ομόθρησκούς τους υποψήφιους Δημάρχους, της Κομοτηνής και της Ξάνθης.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις ανθρώπων της Ροδόπης οι ψήφοι από την Προύσα κατευθύνθηκαν και προς τον υποψήφιο Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ κ. Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος, όπως μας είπαν, διατηρεί άριστες σχέσεις και επαφές με το Τουρκικό Προξενείο Κομοτηνής.

Σημειώνουμε ότι ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιαννακίδης, όπως έγραψε η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ, ήρθε πρώτος σε ψήφους ΜΟΝΟΝ στο Νομό Ροδόπης, ενώ σε όλους τους άλλους νομούς της περιφέρειας Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης, υπερίσχυσε ο κ. Γιώργος Παυλίδης.

Τα ποσοστά όμως της Ροδόπης ανέβασαν τον Α. Γιαννακίδη τόσο, ώστε να προηγείται κατά μισή μονάδα (δηλ. 41,75% έναντι 41,08) του κ. Γ. Παυλίδη...»

Τα ερωτήματα που τίθενται πλέον είναι τα εξής:

- Ως πότε τα καραβάνια των εισαγόμενων ψηφοφόρων από την Τουρκία θα ρυθμίζουν την τύχη της Θράκης μας;

- Ως πότε ο γίγαντας Έβρος (που έχει διπλάσια έκταση και διπλάσιο πληθυσμό) θα είναι εξάρτημα του Νομού Ροδόπης, σύμφωνα με τις μεθοδεύσεις του Τουρκικού προξενείου;

- Χάθηκε λοιπόν η εθνική υπερηφάνεια, μπροστά στο κομματικό συμφέρον;

Εσείς τουλάχιστον οι τακτικοί αναγνώστες της εφημερίδος μας, είστε ενήμεροι για τα μαγειρέματα της Άγκυρας στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.

Έχετε δει την Σημαία της Ανεξάρτητης Τουρκικής Δημοκρατίας της Θράκης και έχετε διαβάσει τους στίχους του εθνικού ύμνου, που κι αυτός είναι έτοιμος.

Ψάξτε λοιπόν, έχετε καθήκον, ποιον θα ψηφίσετε την επόμενη Κυριακή.

Σας παραπέμπουμε στις δηλώσεις του πρώην Βουλευτού και Αντιπροέδρου της Βουλής κ. Παναγιώτη Σγουρίδη που κατήγγειλε ότι δεν έλαβε το χρίσμα του υποψηφίου Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, γιατί δεν ήταν αρεστός στο Τουρκικό Προξενείο.

Εμείς δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο.
Πηγή: Εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΘΡΑΚΗ

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δεν μπορεί κανείς να κατανοήσει, εκτός φυσικά αν δεχτεί ως εξήγηση τον πανικό από την επερχόμενη ήττα, την καταγγελία του συνδυασμού του Γιώργου Παυλίδη στη δημοσιότητα για την συνάντηση των βουλευτών (και υπουργών φυσικά) του ΠΑΣΟΚ της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης στην Κομοτηνή. Η παρουσία τους είναι αυτονόητη και φυσικά σηματοδοτεί όχι μόνο την πίστη αλλά και την ενεργό πολιτική στήριξή τους στη νέα αυτοδιοικητική δομή της χώρας, στη νέα αιρετή περιφέρεια.
Και γιατί δηλαδή δεν μιλάνε για τον Στυλιανίδη και Σία που τις τελευταίες μέρες ανακατεύεται λίαν ανεπιτυχώς με την περιοχή (ο Δήμαρχος Μαρώνειας, της γενέτειρας του Ξυλαγανής, δεν κατάφερε ούτε στο β’ γύρο να περάσει). Η «ενοχοποίηση» μίας συνάντησης που είχε μόνο οργανωτικά χαρακτηριστικά φανερώνει φόβο. Όπως φόβο και ανειλικρίνεια φανερώνει η δήθεν επίκληση ως «ανεξάρτητου» στο όνομα του συνδυασμού την ίδια στιγμή που ο επικεφαλής της στηρίζεται ανοικτά και δημόσια από τον Πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά.
Η «Κοινωνική Συμμαχία» είναι μία ενεργή δυναμική αυτοδιοικητική ομάδα με σχέδιο και όραμα για την περιφέρεια, που επιβραβεύτηκε από την πλειοψηφία των πολιτών της Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης. Ο Άρης Γιαννακίδης θα είναι ο νικητής των εκλογών γιατί εκφράζει την πλειοψηφία των τοπικών κοινωνιών που αντιστέκονται σε μεθόδους και σκοτεινές μεθοδεύσεις που επικίνδυνα παίζονται τελευταία φανερώνοντας ένα βαθύ και σοβαρό δημοκρατικό έλλειμμα που φαίνεται ότι διακατέχει συγκεκριμένες δυνάμεις που κρύβουν πολλούς σκελετούς στην ντουλάπα τους! Ευτυχώς το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…

Ανώνυμος είπε...

Το ποτάμι των μεταφερόμενων μουσουλμάνων θα γυρίσει πίσω αφού κάνει το "καθήκον" του, να ψηφίσει Γιαννακίδη. Ποια πλειοψηφία, ποιων τοπικών κοινωνιών εκφράζει ο μνημονιακός υποψήφιος;
Μήπως να αναγνώσεις καλύτερα τ' αποτελέσματα;
Ο λαός της ΑΜΘ θα ΠΡΟΞΕΝήσει βλάβη σε ξένα με τη Θράκη συμφέροντα και θα το κάνει με εκκωφαντικό τρόπο την Κυριακή επιλέγοντας Παυλίδη.

Ανώνυμος είπε...

ΑΔΕΡΦΙΑ....Σαυτο τον τοπο που ζουμε σημερα,καποτε ζουσαν επιφανεις ανθρωποι που δεν συγκρινονται και δεν μπορουμε να φτασουμε τα ιχνη τους.Ολοι αυτοι οι παλιοι Ελληνες ηρθαν σε διχονοια και ετσι υποταχθηκαν απ τους τουρκους.Παρ ολα αυτα επαναστατησαν και ολοι μαζι τρομαξαν τους τουρκους και εφυγαν χιλια μιλια μακρια. (λογος του ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ στην πυκνα το 1838 )
Σημερα βρισκομαστε σε μια τετοια κατασταση...(μη σας φαινεται αστειο).ΑΔΕΡΦΙΑ...εγω ως #ΓΕΡΟΣ# το μονο που μπορω να κανω ειναι να σας υπενθυμισω τα ολεθρια αποτελεσματα της διχονοιας και τα θαυματουργα αποτελεσματα οταν ειμαστε ενωμενοι.Ας αναλογιστουμε που οδηγουν τη ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ και αναφερομαι στα μαγειρεματα που εγιναν απο τους εκλεκτους του πασοκ.Στις εκλογες που μας περασαν εγιναν καποια αισχη τα οποια γινονται επι σειρα ετων και καθοριζουν αποτελεσματα στη ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ.ΟΛΟΙ γνωριζουμε που θελουν να οδηγησουν τη ΘΡΑΚΗ ΜΑΣ.Ας ρωτησουμε τον #πατριωτη# πρωθυπουργο της διαφανειας και τον κυριο γιαννακιδη.ΑΔΕΡΦΙΑ καποια στιγμη πρεπει να παψει το κομματικο συμφερον να προηγειται του εθνικου συμφεροντος.Μηπως πρεπει καποια στιγμη και σεις οι πολιτικοι που διαστρευλωνετε την πραγματικοτητα να αισθανθειτε οτι συνεργειτε στην τουρκοποιηση της ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ?Απαντηση σιγουρα δεν θα μας δωσουν ομως ΑΠΑΝΤΗΣΗ μπορουμε να δωσουμε ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ και να θαψουμε τα σχεδια ολων αυτων των ΑΝΘΕΛΛΗΝΩΝ που επιβουλευονται την ελευθερια μας.ΚΑΛΩ ΟΛΑ ΤΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΑΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΘΡΑΚΙΩΤΕΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ και τελικα ολους οσους ΑΙΣΘΑΝΟΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ....ανεξαρτητου κομματος να δωσουμε ενα βροντερο παρων στις καλπες εναντια στις κομματικες μεθοδευσεις της κυβερνησης παπανδρεου που με την συνερφασια του τουρκικου προξενειου στοχευουν σε μια πυρρειο νικη εναντιον τησ ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ.ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΥΛΙΔΗ για το καλο της ΘΡΑΚΗΣ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

Ένα άθλιο παιχνίδι παίζεται τις μέρες αυτές κυριολεκτικά σε βάρος της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης με εμπνευστές της, παράκεντρα εξουσίας που στόχο έχουν να δημιουργήσουν φοβικά σύνδρομα προς όφελος της περιφερειακής υποψηφιότητας του Γιώργου Παυλίδη.

Η πραγματικότητα όμως είναι απλή και αδιάψευστη. Αν κερδίσει τις εκλογές ο συνδυασμός του Άρη Γιαννακίδη εκλέγονται στο ενιαίο περιφερειακό συμβούλιο 5 μειονοτικοί σύμβουλοι στους 51. Τέσσερις από την «Κοινωνική Συμμαχία» (από το ψηφοδέλτιο της Ροδόπης) και ένας από την «Περιφερειακή Αναγέννηση» του Γιώργου Παυλίδη (από το ψηφοδέλτιο της Ξάνθης). Αν τώρα νικητής είναι ο Παυλίδης εκλέγονται επίσης 5 μειονοτικοί σύμβουλοι!!! Τέσσερις από την «Περιφερειακή Αναγέννηση» (2 από την Ξάνθη και 2 από την Ροδόπη) και ένας από την «Κοινωνική Συμμαχία» (από το ψηφοδέλτιο της Ροδόπης).
Είναι δυνατόν κάποιοι θεσμικοί παράγοντες να παίζουν με τα εθνικά ζητήματα. Είναι δυνατόν κάποιοι να μιλούν για αλλοίωση του περιφερειακού αποτελέσματος; Οι λογικές διχασμού, αποκλεισμού και τοπικισμού που αναπτύσσει η παράταξη που στηρίζει η ΝΔ και το ΛΑΟΣ είναι επικίνδυνες για την περιοχή και επιβεβαιώνουν πως κάποιοι προκειμένου να κρατήσουν τις καρέκλες τους είναι έτοιμοι να θυσιάσουν ευαίσθητα θέματα για τα οποία όλοι οφείλουν να δείξουν απόλυτο σεβασμό.
Οι μάσκες έπεσαν λοιπόν. Το συντριπτικό αποτέλεσμα των εκλογών θα βγάλει νικητή όπως και την πρώτη Κυριακή την «Κοινωνική Συμμαχία» και Περιφερειάρχη τον Άρη Γιαννακίδη. Ειδικά η Καβάλα θα έχει κοντά της έναν περιφερειάρχη που μπορεί να βασιστεί και φυσικά με 2 αντιπεριφερειάρχες από την Καβάλα. Η επιλογή αυτονόητη!!!

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο άθλιο είναι το σχόλιό σου, φίλε μου! Μιλάς για άσχετα με τη συζήτηση θέματα και υπόσχεσαι ως περιφερειάρχης και θέσεις αντιπεριφερειαρχών σε νομούς!!! Κανείς δε μίλησε για σύγκριση εκλεγόμενων μειονοτικών υποψηφίων. Αυτό που θέλει απάντηση είναι γιατί και με ποιο συμφέρον ξένα κέντρα στηρίζουν μεταφέροντας ψηφοφόρους από γείτονα χώρα τον συνδυασμό του κ. Γιαννακίδη.