Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009

Γιά 30 λεπτά...

Για 30 λεπτά αύξησης την ημέρα, αξίζει να αλλάξουμε τις βασικές κατευθύνσεις της εξωτερικής πολιτικής όλων των κυβερνήσεων της μεταπολίτευσης;

Ερώτηση δημοσιογράφου: Λέτε πως θα δώσετε αυξήσεις στα ορια του πληθωρισμού. Δηλαδή γύρω στα 30 λεπτά την ημέρα για ένα μισθό των 1.000 ευρώ. Για τέτοιες αυξήσεις μιλάτε και με αυτές θα δώσετε ώθηση στα νοικοκυριά;
Γ. Παπανδρέου: Έχουμε μιλήσει για κατώτατο όριο συντάξεων 900 ευρώ το ζευγάρι. Μας δεσμεύουν και θα προχωρήσουμε. Οι στόχοι μας δεν αλλάζουν.(ΣΣ εσείς κρίνετε αν η απάντηση σχετίζεται με την ερώτηση)

Είναι σαφές ότι στό Οικονομικό του σκέλος τό πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ δέν αξίζει ούτε το χαρτί πάνω στό οποίο είναι γραμμένο...
Οι κατευθύνσεις τής Οικονομικής πολιτικής είναι μονόδρομος και εν πολλοίς προαποφασισμένες από την ΕΕ (και την κοινή λογική)....
Όμως -ίσως τελικά- το πραγματικό διακύβευμα αυτών τών εκλογών να είναι η εξωτερική πολιτική της χώρας...
Μιά εξωτερική πολιτική πού θα ανατραπεί εντελώς ως πρός την γενική της κατεύθυνση σε σχέση με ό,τι έχει γίνει από όλες ανεξαιρέτως τις κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης (και του ΠΑΣΟΚ)...
Φυσικά το να αλλάξει κανείς εξωτερική πολιτική (μετά από πολλά χρόνια) είναι κιαυτό μιά επιλογή...
Αλλά όχι να μάς δουλεύουν και για 30 λεπτά την ημέρα...

ΠΗΓΗ: http://jimmy278.blogspot.com

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΩΝ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ.ΑΣ ΤΟ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ.(ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ,ΕΒΕΡΤ,ΣΟΥΦΛΙΑΣ,ΜΠΑΣΙΑΚΟΣ,ΚΟΝΤΟΣ,ΣΙΟΥΦΑΣ,κ.α.).
ΣΤΑ ΚΑΘ ΗΜΑΣ...ΚΑΤΑΡΧΗΝ Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΜΠΑΧΑΡΙΔΟΥ ΠΡΩΤΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΤΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ .ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ,ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΣΤΙΓΜΗ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΙΑ ..... ΜΥΑΛΑ ΠΡΟΤΕΙΝΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΦΑΝΗ.ΔΗΛ.ΤΟ ΜΥΝΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΩΣΤΕ ,ΛΑΔΩΣΤΕ,ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΤΕ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΑΤΕ!!!!ΕΛΕΟΣ.ΑΝ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΜΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ....
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΑΣ ΠΡΟΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΠΑΣΟΚΟΙ..
ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ.

Ανώνυμος είπε...

ΦΙΛΕ ΝΙΚΟ...
ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΑΣ ΦΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΦΟΡΟΥΝ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΚΑΙ ΤΑΓΙΕΡΙΑ .ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΣΧΕΤΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΟΤΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΤΑΚΙΔΕΣ,,ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ,,ΞΗΛΩΣΕ ΤΑ ΝΕΑ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΑΨΑΝ ,,ΜΟΝΟ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΟΙΝΗ ΜΑΣ ΧΩΡΑ ...ΘΑ ΨΗΦΙΣΩ ΠΑΣΟΚ.
Υ.Σ.
ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΠΑΣΟΚΟΣ ΝΑ ΕΙΡΩΝΕΥΤΕΙ...ΚΑΛΩΣ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ...ή ΝΔιτης ΝΑ ΜΕ ΠΕΙ ΠΡΟΔΟΤΗ....
ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΟΙ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΠΩΝΥΜΟΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΑ ΔΗΘΕΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΑΠΕΞΩ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΑΝΤΑ ΑΠΕΞΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ..ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΘΑ ΞΑΝΑΚΡΙΘΕΙ ΕΦΟΣΟΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ...
ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΦΑΝΗ,ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΖΗΣΗ,

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΗ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ,Η ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΙΝΑΙ "Η ΚΑΛΗΜΕΡΑ" ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ "ΡΑΒΟΥΝ ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ".ΟΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ,ΚΑΙ, ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗ.ΤΑΔΕ ΕΦΗ ΠΑΛΙΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ.
ΔΕΙΤΕ ΠΟΙΟΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΦΟΡΟΥΝ "ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ"
ΓΑΛΑΖΙΑ ή ΠΡΑΣΙΝΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΕΧΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΚΑΛΟ.
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΑ,Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ ,Η ΑΝΕΡΓΙΑ ,Η ΦΤΩΧΕΙΑ κλπ ΚΟΙΝΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ...ΤΗ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗ ΧΑΛΑΝΕ ΤΑ "ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ".
ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΤΗΡΗΣΕΙ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ..ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΣΚΑ ΣΑΝ....ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΠΟΤΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ..ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΤΑ "ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ" ΠΟΥ ΦΟΡΕΣΑΝ ΜΕΡΙΚΟΙ,,ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΜΗ ΧΩΡΙΟ,,,ΧΑΛΑΣΕ ΤΟ ΣΥΝΘΗΜΑ

Βασίλειος Περαντζάκης είπε...

Ανώνυμε, νομίζεις το πρόβλημα είναι με τα κουστούμια; Οι ΠΑΣΟΚοι ξεκίνησαν να κλέβουν φορώντας ζιβάγκο... δεν θα σταματήσουν γιατί δεν θα μπορούν να φορέσουν... γραβάτα!!!

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Αγαπητέ Νίκο,
μου φτάνουν τα 30 λεπτά !!! Δεν θα ήθελα καμία αύξηση (θα δεχόμουν μάλιστα να πληρώνω και περισσότερους φόρους) αν:

1. Δε χρειάζονταν να πληρώνω 500 ευρώ το μήνα για τα ενοίκια των παιδιών μου, αλλά μπορούσαν να μένουν σε φοιτητικές εστίες με φτηνή σίτιση και διαμονή.

2. Είχα συγκοινωνίες (τρένα, λεωφορεία, αστικές συγκοινωνίες κ.λ.π.) με τις οποίες θα πήγαινα στον προορισμό μου με ανθρώπινες συνθήκες χωρίς να χρειάζεται να χρησιμοποιώ το αυτοκίνητό μου συχνά.

3. Δε χρειάζονταν να πληρώνω τίποτα άλλο, εκτός απο τις μηνιαίες μου εισφορές για την Ιατροφαρμακευτική μου περίθαλψη.

4. Αγόραζα τα προϊόντα που παράγει ο Αγρότης στη διπλάσια έστω τιμή απ΄ αυτή που πουλάει ο ίδιος.

5. Πλήρωνα για τις δανειακές μου ανάγκες διπλάσια έστω επιτόκια απ΄ αυτά που πληρώνομαι απο τις τράπεζες σαν καταθέτης.

6. Ήμουν βέβαιος ότι και οι συμπολίτες μου πληρώνουν τους φόρους τους σύμφωνα με το εισόδημά τους, χωρίς να φοροδιαφεύγει κανείς.

7. Γνώριζα ότι κάθε ευρώ που δίνω στο κράτος αξιοποιείται για το Δημόσιο συμφέρον και δεν καταλήγει σε μεγάλο ποσοστό στις τσέπες επιτήδειων εργολάβων, προέδρων ειδικών επιτροπών, προμηθευτών του δημοσίου, που χορηγούν άχρηστα υλικά , και λοιπών αρπακτικών.

8. Γνώριζα ότι το παιδί μου , όπως και όλα τα παιδιά που ζουν στον τόπο μας, θα έχουν με τα ίδια προσόντα ίδιες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας και ίδια αμοιβή για την ίδια εργασία.

9. Γνώριζα ότι τα παιδιά μου θα έχουν ευκαιρίες να βρουν δουλειά ανάλογα με την προσπάθειά τους, τα προσόντα τους και τις γνώσεις τους και όχι τις δικές μου "διασυνδέσεις" .

10. Είχα την αίσθηση ότι ζω σε ένα κράτος που με σέβεται σαν πολίτη και δεν με αντιμετωπίζει σαν σεσημασμένο απατεώνα.

Θα μπορούσα να αναφέρω πολλές ακόμα προϋποθέσεις υποστηρίζοντας ότι η βελτίωση των οικονομικών μας δε γίνεται μόνο με ονομαστική αύξηση των μισθών, αλλά κυρίως με περιορισμό των δαπανών μας για υπηρεσίες , που ένα ευνομούμενο κράτος εξασφαλίζει αυτονόητα στους πολίτες του.
Προτιμώ εν ολίγοις μισθό 1000 (+30 λεπτά) ευρώ με απαιτούμενα έξοδα 500 ευρώ το μήνα, παρά 10000 ευρώ με υποχρεώσεις 10500 ευρώ για τις ανάγκες συντήρησης της οικογένειας.
Ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνηση της Ν.Δ., όχι μόνο δεν κατάφερε να αυξήσει την αγοραστική δύναμη των μισθών μας από το 2004 και μετά , έστω και κατά 30 λεπτά , αλλά αύξησε τις απαιτούμενες δαπάνες των νοικοκυριών δραματικά και επιδείνωσε απελπιστικά όλες τις προϋποθέσεις που έθεσα για να πληρώσουμε ευχαρίστως και περισσότερους φόρους. Γιαυτά είναι υπόλογοι και κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν!
Ο Γ. Παπανδρέου είπε και κάτι που δεν του δόθηκε η δέουσα βαρύτητα. Είπε ότι δεν πρέπει να ρωτάμε μόνο πού θα βρεθούν τα λεφτά, αλλά που πηγαίνουν αυτά που υπάρχουν ήδη. Απο τα 100 ευρώ, που εισπράττει το κράτος απο τους πολίτες πόσα εκτιμώνται ότι επιστρέφουν τελικά σαν έργο ή παροχή υπηρεσιών στον πολίτη; Χωρίς να έχω ακριβή στοιχεία η διαίσθησή μου λέει ότι δεν επιστρέφει ούτε το 40%.
Πού πάει το υπόλοιπο 60%;