Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2009

ΦΠΑ, πάγωμα πλειστηριασμών και απόσυρση ΙΧ προχωρούν

Μετά από εισήγηση του υπουργού Οικονομίας κ.Γ.Παπαθανασίου και με τη σύμφωνη γνώμη των κ. Γ. Σουφλιά και Κ. Χατζηδάκη, ο πρωθυπουργός έδωσε έντολη για να προχωρήσει - με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου - η εφαρμογή των τριών από τις σημαντικότερες πρωτοβουλίες που προετοίμαζε η κυβέρνηση κι «έμειναν στην αέρα» μετά την προκήρυξη των εθνικών εκλογών. Ο λόγος αφορά στην α)απόσυρση των παλαιών ΙΧ, β)την αποπληρωμή του ΦΠΑ, με τη μέθοδο της προκαταβολής και των δύο δόσεων και γ) το πάγωμα των πλειστηριασμών για ποσά έως 200.000 ευρώ. Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη, προκειμένου να υλοποιηθούν και οι τρεις κινήσεις, από τις οποίες ελπίζεται ότι η αγορά θα «ζωντανέψει» και θα αρχίσει να κινείται.
Επίσης, ο κ.Παπαθανασίου, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό και τα μέλη της επιτροπής για το αποτέλεσμα της συνάντησης του με τον κοινοτικό επίτροπο, αρμόδια για τα θέματα της οικονομίας, κ. Χοακίμ Αλμούνια. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Παπαθανασίου μετέφερε στην επιτροπή την άτυπη δέσμευση που φέρεται να εξασφάλισε από τις Βρυξέλλες, σχετικά με τη διετή παράταση που ζήτησε η χώρα μας για την επίτευξη του στόχου που κάνει λόγο για έλλειμμα 3%.
Εκτιμάται ότι το θέμα της παράτασης θα συμπεριληφθεί στην αυριανή πρωθυπουργική ομιλία, κατά τα εγκαίνια της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, η οποία, λόγω και των ημερών, θα έχει κι έντονο προεκλογικό χαρακτήρα κι ενδιαφέρον.

ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: