Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Να που θα βρει τα λεφτά το ΠΑΣΟΚ…

Την απάντηση στο ερώτημα που ταλανίζει τους πολίτες την έδωσε ξεκάθαρα ο Ριχάρδος Σωμερίτης στο Βήμα.
Με θάρρος και σαφήνεια, ο Σωμερίτης υπό την σκέπη ενός εκτενούς άρθρου του Α. Κωβαίου με τίτλο “Πού θα βρει τα λεφτά το ΠΑΣΟΚ”, δίνει τον πυλώνα εφαρμογής.

Δεν ασκούμε Βέτο σε Σκόπια και Τουρκία για να μην προβληματίσουμε τους εταίρους μας και μας κόψουν την οικονομική στήριξη!
Τόσο απλό ήταν. Συνδυάζεται άμεσα και με τον σχεδιασμό του Γεωργίου Παπανδρέου για τη νέα διακυβέρνηση.
Προφανώς ο ΓΑΠ γνώριζε καλά την αναγκαιότητα οικονομικής στήριξης της χώρας γι’ αυτό και φρόντισε να ξεκαθαρίσει από νωρίς την αλλαγή πλεύσης στα μεγάλα μέτωπα της εξωτερικής πολιτικής. Άλλωστε το “ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο” είναι στο αίμα του”.

Κομμένα λοιπόν τα λιμάνια και οι αγωγοί για να τα έχουμε καλά με το ΝΑΤΟ, κομμένα και τα Βέτο στην ΕΕ. Όλο το συνδικάτο ευχαριστημένο.

Το επιχείρημα καταλυτικό: Ή λέμε ΝΑΙ ή πεινάτε. Ποιός Έλληνας θα έλεγε “Όχι”; (Στο Ανάν βέβαια ήταν μπλόφα το δίλημμα, αλλά ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.)

Μπράβο στον κύριο Σωμερίτη που ολοκλήρωσε τη στιβαρή και ειλικρινή εικόνα του ΓΑΠ, κόντρα στις επιθέσεις που δέχεται από το σύνολο των πολιτικών του αντιπάλων.

ΠΗΓΗ: http://olympia.gr/

8 σχόλια:

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Καταρρέουν και καταφεύγουν στην βρωμιά. Και μάλιστα στα Εθνικά Θέματα! Αμφισβητούν τον πατριωτισμό του Γιώργου Παπανδρέου. Δεν θα τους ακολουθήσουμε. Δεν αμφισβητούμε τον πατριωτισμό κανενός. Αυτές τις σκοταδιστικές αντιλήψεις όλοι οι πολίτες τις έχουμε αφήσει στο χθές.

Κατάπτυστο σποτάκι προβάλει από σήμερα η Ν.Δ. Αμφισβητεί εμμέσως πλην σαφώς τον πατριωτισμό του Γιώργου Παπανδρέου στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Διατυπώνεται το άθλιο ερώτημα «Τι πρόβλημα έχει ο κ. Παπανδρέου με τα στρατηγικά ανοίγματα της Ελλάδας στη Ρωσία;», με αναφορά στον αγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Κρύβουν χυδαία την ξεκαθαρη απάντηση που έδωσε ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου όταν ρωτήθηκε στη Δ.Ε.Θ. για το θέμα του αγωγού Μπουργκάς – Αλεξανδρούπολη: «Κατ' αρχήν, να ξέρετε ότι εμείς ήμασταν η κυβέρνηση, που ξεκίνησε τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Και φαίνεται ότι θα είμαστε εμείς η κυβέρνηση, που θα ολοκληρώσει τον Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Άρα, λοιπόν, είναι βούλησή μας να προχωρήσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν διαπραγματευόμαστε συνεχώς κατά τη διάρκεια της εφαρμογής των συμφωνιών, διότι πράγματι ήταν μια λεόντεια συμφωνία υπέρ τρίτων, και όχι υπέρ της ελληνικής πλευράς. Άρα, λοιπόν, διαπραγμάτευση για τα συμφέροντα της χώρας. Και έθεσα ένα ακόμα ζήτημα όταν μίλησα στην Αλεξανδρούπολη, που είναι πολύ σημαντικό για την περιοχή, την περιβαλλοντική προστασία. Είναι ένας τόπος ομορφότατος, είναι ένας τόπος πράσινος, είναι ένας τόπος με βιοποικιλότητα, πρέπει να προστατευθεί. Αυτά είπα».

Φαίνεται ότι κάποιοι στην κυβέρνηση έχουν πρόβλημα με μία Ελλάδα που συνεχώς διεκδικεί την ευρύτερη διασφάλιση των συμφερόντων της. Δεν αντιλαμβανονται ακομα το "Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες".

Η αμφισβήτηση του πατριωτισμού των πολιτικών αντιπάλων είναι το έσχατο κατάντημα του πανικού τους. Είναι καταφυγή στις πιο μαύρες σελίδες της δεξιάς, που όλοι ελπίζαμε ότι έχουν αφήσει οριστικά στο παρελθόν.

Δυστυχώς ο κ. Καραμανλής επιλέγει να αποχωρήσει μέσα στη αισχύνη της πιο άθλιας συκοφαντίας.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΜΕ! ΔΕΝ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΚΑΝΕΝΟΣ. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΙΔΙΟΙ. ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΕΓΚΉΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ.

ΒΑΣΙΚΟΣ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΠΑΣΟΚ 19/09/2009

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Όποιος ενδιαφέρεται, αγαπητέ Χρήστο, για τα εθνικά θέματα τα αφήνει έξω από την προεκλογική μάχη. Ακόμη κι αν πίστευε ο κ. Παπανδρέου ότι χρειάζεται επαναδιαπραγμάτευση η συμφωνία του αγωγού, δεν πιέστηκε από κανέναν να την εντάξει την πίστη του αυτή στον προεκλογικό του αγώνα. Δεν προκλήθηκε από κανέναν και από τίποτα. Θα μπορούσε να το εξετάσει το θέμα μετά τις εκλογές όπως ο φιλοαμερικανός πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.
Η αλήθεια είναι ότι πολύ ενοχλήθηκαν οι ΗΠΑ από τη στάση του Καραμανλή και της Ελληνικής Κυβέρνησης στα θέματα του ανοίγματος προς τη Ρωσία με τον αγωγό, προς την Κίνα με τα λιμάνια, της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ με το βέτο στην είσοδο των Σκοπίων και βέβαια με τη στήριξη του ΟΧΙ του Κυπριακού λαού στο σχέδιο Ανάν.
Νομίζω κανείς δεν αμφισβητεί την αγάπη του κ. Παπανδρέου για την πατρίδα του. Ίσα ίσα αυτό ακριβώς επιβεβαιώνεται...

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Αγαπητέ Νίκο,
Πιστεύεις ότι τα εθνικά θέματα θα έπρεπε να βρίσκονται εκτός προεκλογικής ατζέντας; Δηλαδή αυτοί που διεκδικούν την ψήφο μας δεν υποχρεούνται να μας εξηγήσουν και να δεσμευτούν για τη στάση τους στα εθνικά μας θέματα; Βρίσκω προτότυπη τη σκέψη σου! Ισχυρίζεσαι εν ολίγοις ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να αποκρύπτουν απο τους πολίτες προεκλογικά τους στόχους της εξωτερικής τους πολιτικής;
Τις συζητήσεις για τον αγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης τις ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και η Ν.Δ. τις βρήκε σε πολύ προχωρημένο επίπεδο. Έχει μήπως πρόθεση το ΠΑΣΟΚ να κάνει καψόνια στους Αμερικανούς; Να τους στενοχωρεί , όταν είναι κυβέρνηση και να τους κάνει ευτυχείς όντας στην αντιπολίτευση;
Για το σχέδιο Ανάν , αν δεν κάνω λάθος, ο κ. Καραμανλής το έπαιξε "αμέτοχος". Με λίγα λόγια δεν ανέλαβε κανένα πολιτικό ρίσκο, όπως συνηθίζει να κάνει. Μήπως όμως με το ΟΧΙ μπορείτε να μας εξηγήσετε σε ποιο σημείο βελτιώθηκε η θέση της Κύπρου και της Ελληνικής διπλωματίας σε σχέση με το Κυπριακό πρόβλημα; Ή μήπως παγιώθηκαν τα "τετελεσμένα" ανεπιστρεπτί;
Τους υπαινιγμούς για την πατρίδα του Γ. Παπανδρέου τους αφήνω ασχολίαστους γιατί ιστορικά οι ¨Εφιάλτες" ξεπηδούσαν συνήθως απο τα σπλάχνα των κατά δήλωση "Ελληναράδων"

Ανώνυμος είπε...

"Αγαπητοί" μου, σφάζεστε με το βαμβάκι..

Ανώνυμος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.
Ανώνυμος είπε...

RE ΧΑΡΑΚΟΠΙΔΗ ΤΙ ΖΟΡΙ ΤΡΑΒΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙ ΣΤΗΤΟΥ ΕΧΕΙΣ ΑΠΟΨΗ..ΤΟ ΚΟΣΤΟΥΜΙ ΣΟΥ ΕΤΣΙ ΚΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΝΤΟΥΛΑΠΑ...ΟΧΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΑΠΛΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ.......

Ανώνυμος είπε...

ΕΠΕΙΔΗ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΤΕΒΕΙ ΤΟΥ ΚΑΘΕΝΑ (ΚΑΙ ΓΩ ΜΕΣΑ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩς Ο ΧΑΡΑΧΑΚΟΠΙΔΗΣ) ΠΗΓΙΑΝΕ κ.ΧΡΗΣΤΟ ΚΑΙ ΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΚΥΠΡΙΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ "ΝΑΙ" ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ...ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΥΒΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ Κ......

Ανώνυμος είπε...

sharks ....eleos