Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου 2009

Ειδικά Σχολεία Ορεστιάδας (4) Θα συγκινηθεί επιτέλους κάποιος στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου 2009 παρουσιάστηκε αρχικά και αποσύρθηκε στη συνέχεια ως θέμα Εκτός Ημερήσιας Διάταξης η « Κατασκευή Ειδικού Σχολείου Διδυμοτείχου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Έβρου» με εισήγηση του Επαρχείου Βορείου Έβρου.
Αντικείμενο της εισήγησης ήταν η παραχώρηση των οικοπέδων στο Σοφικό και των διδακτηρίων που περιέχουν από το Δήμο Διδυμοτείχου στη Νομαρχία προκειμένου να υποβληθεί η προμελέτη της Προγραμματικής Σύμβασης με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ).

Το θέμα αποσύρθηκε και δόθηκε χρονικό περιθώριο δεκαπέντε (15) ημερών στο Δήμο Ορεστιάδας να υποδείξει και παραχωρήσει κατάλληλο χώρο για την κατασκευή των σχολείων, την ώρα που η τελική πρόταση του Επάρχου είναι η κατεδάφιση του ενός διδακτηρίου του πρώην Δημοτικού, εμβαδού 1.360,00 τ.μ., που το χαρακτηρίζει ακατάλληλο.

Για το συγκεκριμένο κτίριο που στεγάζει τα τελευταία χρόνια το Νηπιαγωγείο Σοφικού ζήτησα, ως Υπηρεσία της Εκπαίδευσης, από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της Νομαρχίας έλεγχο για την επικινδυνότητα και καταλληλότητά του προκειμένου να συνεχίσουμε ή όχι τη φιλοξενία του Νηπιαγωγείου εκεί.
Το πόρισμα, μάθαμε όλοι έκπληκτοι, είναι στα χέρια του Επάρχου αλλά όχι, ακόμη και σήμερα, της Υπηρεσίας μου που το ζήτησε.
Ποια σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτό;
Μήπως στο πόρισμα αποφαίνονται οι ελεγκτές ότι το κτίριο είναι ασφαλές και κατάλληλο για τη λειτουργία του Νηπιαγωγείου οπότε αδυνατίζει σοβαρά το επιχείρημα της κατεδάφισής του;
Αδυνατώ να πιστέψω ότι κρίνεται επικίνδυνο και ακατάλληλο και ο Έπαρχος δεν σπεύδει να μας το παραδώσει, γιατί τότε θα ήταν επικίνδυνος ο ίδιος.
Επιπλέον, γιατί το θέμα ήρθε άρον άρον Εκτός Ημερήσιας Διάταξης και εν όσο αποκρυπτόταν το πόρισμα;

Μετά την απόσυρση του θέματος, και αφού έχασε την ψυχραιμία του, ο Έπαρχος επιτέθηκε στον γράφοντα με κρίσεις για τον χειρισμό του θέματος στα πλαίσια της επαγγελματικής ευθύνης με αβάσιμες αιτιάσεις στις οποίες απάντησα, μετά από αντιπαράθεση με τον Πρόεδρο του Συμβουλίου που δεν έβλεπε προσωπικό θέμα.

Η ευθύνη είναι πλέον στο Δήμο Ορεστιάδας.
ΥΠΑΡΧΕΙ χώρος σχολικός 16 στρεμμάτων εφαπτόμενος στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Θουρίου, είναι πάνω στον οδικό άξονα με εύκολη πρόσβαση για όλο το Βόρειο Έβρο και κυρίως θα γίνει εκμετάλλευση όλου του διαθέσιμου ποσού σε θετικό έργο και όχι σε κατεδάφιση ενός κτιρίου 1.360,00 τ.μ.
Πρέπει επιτέλους κάποιος να συγκινηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: