Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2009

Οι παγίδες του φορολογικού προγράμματος του ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Ο κ. Γ. Παπανδρέου εξήγγειλε:

1η ΠΑΓΙΔΑ: ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΩΝ
ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ:
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Αφορολόγητα είναι τα εισοδήματα που δηλώνονται στην 3η σελίδα της φορολογικής μας δήλωσης. Δηλαδή επιδόματα πολυτέκνων, ανέργων, αγροτικές αποζημιώσεις και παντός είδους επιδοτήσεις, εισοδήματα από πλοία που πιάνει όλους τους ψαράδες του Αιγαίου και του Ιονίου, εφάπαξ συνταξιούχων, επιδόματα βιβλιοθήκης κλπ.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΝ;

2η ΠΑΓΙΔΑ: ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ Φ.Π.Α. ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ:
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Το 95% των αγροτών παίρνει επιστροφή Φ.Π.Α. κάθε χρόνο από 30€ έως 1000€. Έστω ότι δίνει μια αύξηση ακόμα και 50%, δηλαδή ένας που έπαιρνε 200€ θα του δώσει 300€. Αν φορολογηθούν όμως οι αγροτικές αποζημιώσεις και επιδοτήσεις έστω με 20% που είναι ο πιο μικρός συντελεστής φόρου που ισχύει για παρακράτηση τότε για μια αγροτική αποζημίωση 10.000€ θα πληρωθεί φόρος 2.000€. Επομένως ο αγρότης θα χάσει ετήσιο εισόδημα 1.900€.

3η ΠΑΓΙΔΑ: ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΚΛΙΜΑΚΑ ΦΟΡΟΥ.
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Σήμερα έχουμε δύο τρόπους υπολογισμούς του φόρου.
1ος Για τους Επαγγελματίες, 2ος Για τους Μισθωτούς. Αν γίνει ενιαία πια είναι τα χαμηλά εισοδήματα που δεν θα φορολογούνται; Και με πόσο τοις % θα φορολογηθούν τα υπόλοιπα;

4η ΠΑΓΙΔΑ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ;
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Έχουμε πληθωρισμό 0,8%. Με 1% αύξηση ο μισθωτός των 700€ τον μήνα, θα πάρει αύξηση 7€ τον μήνα, δηλαδή ετησίως 96€. Αυτό δεν είναι κοροϊδία όταν μόνο για φέτος οι χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι πήραν επίδομα 500€;

5η ΠΑΓΙΔΑ: ΠΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗΣ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Η ανάπτυξη εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν έρχεται με αύξηση των φόρων την επαναφορά των φοροεισπρακτικών μηχανισμών των ετών 2000–2004 και την επαναλειτουργία των τοπικών ελεγκτικών κέντρων και του αμαρτωλού ΣΔΟΕ όπως και πάλι ζητά με ανακοίνωση της από τις 19 Μαρτίου του 2009 η ομοσπονδία των εφοριακών υπαλλήλων που πρόσκειται στο ΠΑ.ΣΟ.Κ και υιοθέτησε ο κ. Παπανδρέου στην ομιλία του. Ξεχάσαμε πόσοι μικροεπαγγελματίες έκαναν με δάκρυα το διάστημα 2001 – 2004 τον περιβόητο συμβιβασμό για την ΣΥΝΑΦΕΙΑ στα τοπικά εκλεκτικά κέντρα; Πόσοι από αυτούς μέχρι σήμερα μπόρεσαν να εξοφλήσουν τους φόρους αυτούς; Πόσες επιχειρήσεις έκλεισαν εξ αυτού του λόγου; Η ίδια η Ομοσπονδία των εφοριακών στην ίδια ανακοίνωση της, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν πραγματοποιεί φορολογικές επιδρομές και είναι ελεύθερη η φοροκλοπή και η φοροδιαφυγή. Πόσοι από τους μικροεπαγγελματίες της περιοχής μας, που αγωνίζονται να επιβιώσουν απέναντι στις τράπεζες και τις ακάλυπτες επιταγές είναι κατά το ΠΑ.ΣΟ.Κ οι φοροκλέφτες που καλούνται να σηκώσουν τα φορολογικά βάρη; Η Ν.Δ. έκανε πράξη το ότι πρέπει να κρατηθεί και να ενισχυθεί ο μικροεπαγγελματίας, να μην κλείσει η επιχείρησή του και αναγκαστεί να βγει στην ανεργία.

6η ΠΑΓΙΔΑ: ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Οι πολύ μεγάλες επιχειρήσεις πάνω από 1.000 εργαζόμενους μετέφεραν την έδρα τους σε φορολογικούς παραδείσους. Αυτός είναι ο λόγος που και η Αμερικανική οικονομία ακόμη βρίσκεται σε κατάσταση κατάρρευσης. Οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μέχρι 1.000 εργαζόμενους μετέφεραν την έδρα τους σε Βουλγαρία και Ρουμανία. Γιατί; Διότι πρώτον υπάρχουν φτηνά εργατικά χέρια και δεύτερον ο συντελεστής φορολογίας είναι πολύ χαμηλός 10%. Ποιος είναι λοιπόν ο λόγος να παραμείνουν στην Ελλάδα και να φορολογούνται με 45% φόρο επί ΠΑ.ΣΟ.Κ. και μόλις σήμερα με Ν.Δ. 25%; Παρόλη την οικονομική κρίση και τις φορολογικές ελαφρύνσεις της κυβέρνησης της Ν.Δ., το 2008 είχαμε αύξηση των εσόδων από φόρο εισοδήματος 6,8%. Μην ξεχνάμε ότι κατά το μεγάλο ΚΡΑΧ στην Αμερική τον 1929-1932 οι επαγγελματίες ήταν αυτοί που αυτοκτονούσαν από τους ουρανοξύστες και όχι οι μισθωτοί.
Η ανάπτυξη εν μέσω οικονομικής κρίσης μπορεί να έλθει μόνο με την μείωση των φόρων, διότι δεν έχει κίνητρο για φοροδιαφυγή και ξαναεπενδύει τα κέρδη του στην χώρα, μεγαλώνει την επιχείρηση και αυξάνει τις θέσεις εργασίας. Αυτό έκανε η Ν.Δ. ως κυβέρνηση.

7η ΠΑΓΙΔΑ: ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΦΟΡΟΥ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΓΟΝΙΚΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Όταν ο γονιός ή ο παππούς δίνει το σπίτι του ή την επιχείρησή του στο παιδί του ή στο εγγόνι του, η πράξη αυτή σήμερα είναι αφορολόγητη. Αυτό βοηθά τους μικροϊδιοκτήτες διότι οι πλούσιοι ούτως ή άλλως φορολογούνται με μεγαλύτερο συντελεστή. Αυτό το φιλολαϊκό μέτρο θέλει να καταργήσει το ΠΑ.ΣΟ.Κ;


8η ΠΑΓΙΔΑ: ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΤΑΚ - ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΦΟΡΟΥ ΜΕΓΑΛΗΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ.

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΨΕΜΑ ΤΟΥ ΠΑ.ΣΟ.Κ.
Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ: Ο φόρος μεγάλης ακίνητης περιουσίας που θέλει να επαναφέρει το ΠΑ.ΣΟ.Κ φορολογεί όλα τα ακίνητα, ακόμη και τα αγροτεμάχια ή τους αγρούς. Σήμερα με το ΕΤΑΚ επιβάλλεται τέλος μόνο για τα κτίσματα και τα οικόπεδα και όχι για τα αγροτεμάχια και τους αγρούς. Οι μεγαλοϊδιοκτήτες φοροδιέφευγαν διότι δεν υπέβαλλαν δηλώσεις και δεν υπήρχε δυνατότητα ελέγχου τους. Σήμερα το ΕΤΑΚ επιβάλλεται αυτόματα και σημειώνεται ότι δεν πληρώνουν οι μικροϊδιοκτήτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: