Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου 2009

Μια εντυπωσιακή προσχώρηση…

Με μια βαρύγδουπη δήλωση μας πληροφόρησε ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ), δια του αρχηγού του κ. Γιώργου Καρατζαφέρη ότι προσχώρησε στο κόμμα ο πρώην Δήμαρχος Βιλίων Δυτικής Αττικής κ. Κων/νος Μακρυνόρης.
Η είδηση «έπαιζε» στα δελτία ειδήσεων όλη την ημέρα ως κάτι πολύ σημαντικό. Ενδεχομένως για το μικρό αυτό κόμμα να είναι.
Επειδή δεν είχα ξανακούσει για τον κ. Μακρυνόρη και μου έκανε εντύπωση ο τρόπος που καλύφθηκε από τα Μ.Μ.Ε. και δευτερευόντως ο στόμφος της ανακοίνωσης του κόμματος, στο κάτω κάτω αυτό έχει αυτονόητους λόγους να το κάνει, ανέτρεξα σε στοιχεία των τελευταίων εκλογών στο Δήμο Βιλίων για να αντιληφθώ το μέγεθος της επιτυχίας του ΛΑ.Ο.Σ.
Ο κ. Μακρυνόρης, λοιπόν, ήταν μέχρι το 2002 Δήμαρχος ενός Δήμου με 4.000 εγγεγραμμένους και η δύναμη του συνδυασμού του ήταν στις εκλογές του 2002 και 2006, στις οποίες ηττήθηκε, στο ύψος των 1.500 περίπου ψήφων.
Δεν σχολιάζω την ποιότητα της μετεγγραφής, γιατί δεν τον γνωρίζω τον κύριο ούτε και θα ήθελα να αμφισβητήσω τις καλές προθέσεις που πάντα έχει ή πρέπει να έχει όποιος εκτίθεται στα κοινά, αλλά το μέγεθος των πιθανών δυνάμεων που θα προστεθούν στο κόμμα, μπορεί να πει κανείς, ότι δεν δικαιολογούν το θόρυβο.
Και είμαστε ακόμη στην αρχή της προεκλογικής περιόδου. Ευτυχώς, όμως, στο τέλος των υψηλών θερμοκρασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: