Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2009

Έτσι εξαπατούν τα blog. Αποκάλυψη. Παρομοίως και οι εφημερίδες και η τηλεόραση!

Όταν ανακοινώθηκαν οι εκλογικοί συνδυασμοί των κομμάτων για τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Οκτωβρίου έγινε μεγάλη συζήτηση για την περιοχή του Ν. Σερρών.

Συγκεκριμένα για την υποψηφιότητα του Αχ. Καραμανλή αλλά και για το γεγονός ότι βρίσκεται πρώτος στο ψηφοδέλτιο ενώ αλφαβητικά θα έπρεπε να βρίσκεται σε άλλη θέση.
Για τη μεν υποψηφιότητα του υπερήλικα Αχ. Καραμανλή η άποψη που εξέφρασε η politikiprotasi δεν αλλάζει στο ελάχιστο.
Αναφορικά με τη θέση του στο ψηφοδέλτιο όμως η politikiprotasi την πάτησε όπως και πολλά άλλα γνωστά και μεγάλα blog.
Αναπαρήγαγε μια "πληροφορία" που διοχετεύθηκε (προφανώς) εσκεμμένα λάθος στο διαδίκτυο.
Βάση ενός καλά ...οργανωμένου σχεδίου διοχετεύθηκε η φήμη ότι ο Αχ. Καραμανλής απαίτησε να βρίσκεται πρώτος στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ν. Σερρών και ότι ο πρωθυπουργός ανήμπορος να αντιδράσει δέχθηκε αυτή την απαίτηση του θείου του.

Η "είδηση" αναρτήθηκε σε δεκάδες blog μεταξύ των οποίων και η politikiprotasi.
Όπως βλέπετε από το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ν. Σερρών κάτι τέτοιο είναι εντελώς αναληθές και πρόκειται για ΨΕΜΜΑ.
Οι εμπνευστές του σχεδίου ακολουθώντας τη μέθοδο Γκαίμπελς έριξαν λάσπη ώστε να μείνει κάτι.
Η προσπάθεια παραπληροφόρησης όπως βλέπετε καταρρίπτεται.
Πόσα blog όμως θα επανορθώσουν την παραπληροφόρηση που έκαναν;
Είμαι περίεργος να μετρήσω.
Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι αρχικά υπήρχε η σκέψη για να τοποθετηθεί ο Αχ. Καραμανλής πρώτος στο ψηφοδέλτιο, από τη στιγμή που κάτι τέτοιο δεν έγινε οφείλουν όσοι αναπαρήγαγαν την είδηση να επανορθώσουν.
Θα το κάνουν; Εγώ λέω πως όχι. Θα το δούμε!

Κλείνοντας θέλω να κάνω δύο ακόμα παρατηρήσεις.
Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι μικρής σημασίας, αλλά αποδεικνύει περίτρανα το παιχνίδι που παίζεται στα blog και στο Internet.
H politikiprotasi μετά το συγκεκριμένο γεγονός αφού έκανε την αναγκαία επανόρθωση, δηλώνει ότι από εδώ και πέρα θέματα που αποστέλλονται με e-mail και αφορούν πολιτικά πρόσωπα ενόψει εκλογών δε θα τα αναρτά παρά μόνο εάν μπορεί να τα διασταυρώσει ή έχει προσωπική γνώμη.
Είμαι βέβαιος ότι το παιχνίδι της εξαπάτησης που παίζουν πολλά blog θα συνεχιστεί. Η politikiprotasi θα κάνει ότι είναι δυνατό για να προφυλαχτεί αλλά και για να προφυλάξει όλους εσάς που την τιμάτε με τις επισκέψεις σας.

ΠΗΓΗ:http://politikiprotasi.blogspot.com

Δυστυχώς, αυτή είναι η κατάσταση στην "ενημέρωσή" μας.
Παρακολουθούμε καθημερινά έναν αήθη πόλεμο χωρίς να είναι δυνατό να διασταυρώσουμε τις πληροφορίες, γιατί λείπει η άλλη, αντίθετη άποψη.
Αλήθεια, πόσο πολύ τους πείραξε, πόσο πολύ τους "ακούμπησε" ο Καραμανλής τους απίθανους αυτούς τύπους με τα χρήματα και τα ΜΜΕ που του επιτίθενται τόσο πολύ και τόσο βρώμικα;

3 σχόλια:

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Νίκος Αναστασιάδης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Καθημερινή» της Κύπρου, ασκεί κριτική για τη στάση του Έλληνα πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, στο Κυπριακό.

«Με λύπη μου, γιατί η Νέα Δημοκρατία είναι αδελφό κόμμα, θα έκανα την εξής παρατήρηση: Δεν υπήρξε το αναμενόμενο ενδιαφέρον από ελληνικής πλευράς τα τελευταία πέντε χρόνια και δεν αισθανθήκαμε αυτό που επιβαλλόταν να υπήρχε στην πολιτική της», δήλωσε ο κ. Αναστασιάδης και διερωτήθηκε: «Πότε ακούσαμε, τα τελευταία πέντε χρόνια, οτιδήποτε για το Κυπριακό;».

«Το να γίνεται διάλογος σε μια τηλεμαχία και το μόνο που κάνουμε είναι να αποδίδουμε ευθύνες στον αντίπαλό μας για το αν είπε "ναι" ή "όχι" το 2004, δεν νομίζω ότι αποτελεί εκδήλωση συμπαράστασης, όταν μάλιστα διαπιστώνεις ότι μέρα με τη μέρα τσιμεντώνεται το "στάτους κβο" και τα τετελεσμένα δημιουργούν τέτοια δεδομένα, που δεν θα επιτρέπουν δικαιότερη για τον κυπριακό ελληνισμό λύση», κατέληξε.

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ αναφέρει ότι μπορεί «αυτό να βόλευε τον κ. Καραμανλή, γιατί τον άφηνε έξω από τα καυτά θέματα, αλλά στην ουσία ήταν μια στάση, που δεν βοηθούσε να συνειδητοποιήσουμε την δημογραφική αλλοίωση των κατεχομένων και τον αναβαθμισμένο ρόλο της Τουρκίας».

Για το αν έθεσε το θέμα στον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι το έθεσε «δεκάδες φορές, αλλά η απάντηση του κυρίου Καραμανλή, - ο οποίος ενδεχομένως να είχε δίκαιο - ήταν: "τι θα ήθελες από εμένα; Να διεκδικήσω περισσότερα απ' ό,τι οι Ελληνοκύπριοι;"».

Άσχετο με το θέμα, αλλά πολύ διδακτικό για να μαθαίνουμε την ιστορία απο τις ίδιες της τις πηγές...

Ανώνυμος είπε...

ΟΤΙ ΣΤΡΑΒΟ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΗ Ν.Δ.
natos pali.Χι.Χι.

Ανώνυμος είπε...

Τα φάγαμε αλλά καλά που δεν τα πατήσαμε!