Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ο βασιλιάς είναι γυμνός!

Μέρα με την μέρα αλλάζουν τα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας μας.
Η παρουσία του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή, στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, σηματοδότησε μια νέα αρχή .

Τώρα πλέον αμυνόμενο είναι ... το ΠαΣοΚ, όσο και εάν αυτό φαίνεται παράδοξο. Αναγκάζεται να καταθέσει προτάσεις αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης και τρόπους εξόδου από αυτήν, τις οποίες όμως ...δεν διαθέτει.
Γιατί εύκολος ο δρόμος του ανέξοδου λαϊκισμού΄, του αριβισμού και της σκανδαλολογίας , αλλά όταν τα πράγματα οδηγούνται στην πραγματική πολιτική, τότε αποκαλύπτεται ότι ο ...βασιλιάς είναι γυμνός.
Αυτή η γύμνια προτάσεων και θέσεων οδηγεί σε αλλοπρόσαλλες ή και αντικρουόμενες πολλές φορές δηλώσεις από την πλευρά του ΠαΣοΚ, που είναι μαθηματικά βέβαιο ότι θα τους οδηγήσουν στον εκλογικό Καιάδα !

Θέλετε δύο τρανταχτά παραδείγματα;

Για τη φορολογική πολιτική η βουλευτής του ΠαΣοΚ κ. Λούκα Κατσέλη, υπεύθυνη του τομέα της οικονομίας στο ΠαΣοΚ, αλλά και ο Γραμματέας του κόμματος κ. Ραγκούσης , δήλωναν χθες ότι η μεγάλη αλλαγή στη φορολογία θα είναι «η θέσπιση ενιαίας φορολογικής κλίμακας».
Και οι δύο όμως δεν απάντησαν με σαφήνεια στο ερώτημα :«Τι σημαίνει αυτό;».
Είναι γνωστό ότι τα τελευταία χρόνια , αρχής γενομένης από το 2005 και ως απόρροια των προγραμματικών θέσεων της , η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε μια σταδιακή ελάφρυνση των συντελεστών φορολογίας των μεσαίων και χαμηλών εισοδημάτων και αύξηση των αντιστοίχων μεγάλων (75.000 και άνω).
Όταν λοιπόν δηλώνουν από το ΠαΣοΚ περί ..«ενιαίας φορολογικής κλίμακας» τι ακριβώς εννοούν; Οι φορολογικοί συντελεστές θα αυξηθούν; Ποια εισοδήματα θα θεωρούνται μικρά, ποια μεσαία και ποια υψηλά ; Πώς θα φορολογούνται οι μικρομεσαίες εταιρείες ; Μήπως με αυξημένο συντελεστή; Γιατί η έννοια της ...«ενιαίας φορολογικής κλίμακας» προς αυτήν την κατεύθυνση δείχνει.

Το δεύτερο παράδειγμα έρχεται να επιβεβαιώσει τόσο το πρώτο παράδειγμα , όσο και το τελικό συμπέρασμα ότι ο ..βασιλιάς είναι γυμνός.

Σύμφωνα με χθεσινά δημοσιεύματα ο κ. Γ. Παπανδρέου οργανώνει επειγόντως «ομάδα κρούσης» για την οικονομία από εξωκοινοβουλευτικούς και μη πολιτικούς παράγοντες.
Τώρα ! Ένα μήνα πριν τις εκλογές. Πώς να προλάβουν να καταθέσουν πρόγραμμα; Και πότε αυτό θα ανακοινωθεί; Μετά τις εκλογές;

Αποδεικνύεται λοιπόν ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι χωρίς σχέδιο, χωρίς πρόγραμμα, χωρίς καν επίγνωση των επιπτώσεων της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης στην Ελληνική οικονομία.
Καλεί λοιπόν τους εξής για να ...γεμίσουν τις άδειες δεξαμενές του από θέσεις , προτάσεις και πρόγραμμα για την ελληνική οικονομία.

Τον κ. Ν. Καραμούζη, αναπληρωτή διευθυντή της Εurobank. Θυμάστε τον μυστικό δείπνο στην Εκάλη ; Αυτός τον είχε οργανώσει.
Την κ. Γκίκα Χαρδούβελη ,πρώην σύμβουλος του κ. Κ. Σημίτη και στέλεχος της Εurobank .
Τον κ. Απ. Ταμβακάκη , ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση.
Κάποιον ρόλο παίζει και ο κ. Μιχ. Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς.

Πρόοδος! Το πάλε ποτέ ΠαΣοΚ των τραπεζοϋπαλλήλων, μεταλλάσσετε σε ...ΠαΣοΚ των τραπεζιτών !!!

ΠΗΓΗ: http://politis-gr.blogspot.com

3 σχόλια:

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Αγαπητέ μου φίλε Νίκο, Για να διευκολύνω εσένα και τους αναγνώστες σου παραθέτω την παρακάτω ιστοσελίδα:
http://www.pasok.gr/content-api/f/binaryChannel/newpasokportal/datastore/87/9a/48/879a489f10d5c8184d7e77dd963e7c0d551eadcb/application/pdf/PAS.006_oikonomia-webversion.pdf
όπου μπορείτε με την άνεσή σας , αν έχετε την υπομονή, να μελετήσετε το κείμενο και να δείτε αναλυτικά τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ για την οικονομία.
Γενικότερα μπορείτε να δείτε τις θέσεις του σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία στην ιστοσελίδα:

http://www.pasok.gr/portal/theseis_index.jsf

Είμαι στη διάθεσή σου και των φίλων του διαδικτύου να συζητήσουμε τις θέσεις με το μέγιστο δυνατό πολιτικό πολιτισμό.

Χρήστος Χαρακοπίδης είπε...

Ακόμη, επειδή είναι αντιδεοντολογικό να αναφέρονται δημοσιεύματα αποσπασματικά και να αλλοιώνεται το περιεχόμενό τους καλό είναι να γίνεται παραπομπή σε ολόκληρο το κείμενο, όπου θα μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ολόκληρο το δημοσίευμα λοιπόν βρίσκεται στη διεύθυνση:

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=287167&dt=08/09/2009

Απο τα Ελληνικά που καταλαβαίνω ο Γ.Παπανδρέου προκειμένου να διατυπώσει με τη μεγαλύτερη δυνατή σαφήνεια τις θέσεις του ΠΑΣΟΚ στη Δ.Ε.Θ. για την αντιμετώπιση της κρίσης, γιατί πιθανότατα θα αντιμετωπίσει αυτός την κατάσταση σαν πρωθυπουργός, ζήτησε τη συνδρομή των οικονομικών παραγόντων , που έχουν πλήρη γνώση της σημερινής πραγματικότητας, εφόσον , όπως αναφέρεται, συμμερίζονται και οι ίδιοι την ανάλυση του ΠΑΣΟΚ για την Οικονομία και τις θέσεις του, που έχουν ήδη επεξεργαστεί εδώ και πολύ καιρό οι αρμόδιοι του τομέα,καθώς και οι αρμόδιοι για τους τομείς Ανάπτυξης και Κοινωνικής Ασφάλισης και Εργασίας.
Δεν γίνεται επομένως τώρα το πρόγραμμα, όπως ισχυρίζεσαι , αλλά επικαιροποιούνται ορισμένα δεδομένα με τον πλέον έγκυρο και υπεύθυνο τρόπο.

Όσο για την Ενιαία φορολογική κλίμακα απλά σημαίνει ότι τα κέρδη των τραπεζών, τα μερίσματα, οι τόκοι και κάθε πηγή εισοδήματος είτε απο φυσικό πρόσωπο , είτε απο νομικό φορολογείται όπως η μισθωτή εργασία χωρίς εξαιρέσεις με φοροαπαλλαγή των χαμηλών εισοδημάτων και κλιμάκωση των συντελεστών φορολόγησης ανάλογα με το ύψος τους. Το γεγονός για παράδειγμα ότι οι τράπεζες πλήρωσαν το 2008 με φορολογικό συντελεστή 7,1% όταν ο εργαζόμενος με εισόδημα ως 30.000
ευρώ πλήρωνε με φορολογικό συντελεστή 27%» δε νομίζω ότι αντιμετωπίζει τα εισοδήματα με "Ενιαίο" τρόπο, αλλά εμφανώς ευνοϊκό για τις τράπεζες...

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Αγαπητέ φίλε, Χρήστο. Επειδή χρήσιμος πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης, είναι φυσικά ευπρόσδεκτη η παράθεση των ιστοσελίδων που περιέχουν τις "θέσεις" του ΠΑΣΟΚ για λόγους ευνόητους.
Ευνόητο είναι, επίσης, ότι ο "πολιτικός πολιτισμός", με όποιο νόημα κι αν δώσεις στον όρο, είναι πράξη κι εφαρμογή και όχι θεωρία ή δήλωση.
Αυτονόητο είναι ότι μπορούν να γίνουν συζητήσεις, πολιτικές αντιπαραθέσεις και να αναπτυχθούν επιχειρήματα με τρόπο σαφή, κατανοητό, συγκεκριμένο και πάντα κόσμιο.
Ό,τι δεν είναι γραμμένο από μένα έχει πάντα την πηγή από την οποία προέρχεται. Την είδηση για τους πρόσφατους συμβούλους του κ. Παπανδρέου την άντλησα από άλλη σελίδα και όχι από το ΒΗΜΑ.
Το σχόλιο δε ήταν πρωτίστως στην είδηση της σύνθεσης της ομάδας αυτής και λιγότερο στην ύπαρξη ή όχι προγράμματος, το οποίο μένει να αποδειχθεί αν υπάρχει και πόσο απαντά στα προβλήματα. Μακάρι να το κάνει, έστω κι αν δεν εφαρμοστεί από τους σχεδιαστές του. Θα είναι έτσι κι αλλιώς προσφορά στον τόπο.
Θα ήμουν ο τελευταίος που θα υπερασπιζόμουν τις τράπεζες. Υπερασπιζόμενος όμως την αλήθεια, παραθέτω ανάρτηση σχετική με το θέμα που έθιξες.