Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

Σαμαράς - «Η κυβέρνηση τα έκανε μούσκεμα»

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, αλλά και αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της ΝΔ, εξαπέλυσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματός του στη Χαλκίδα.

"Τα έκανε μούσκεμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αντί να προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα που κυρίως η ίδια δημιούργησε, ρίχνει όλο το φταίξιμο στη ΝΔ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Αναγνώρισε ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ διέπραξε σφάλματα, αλλά πρόσθεσε ότι "δεν έφτασε η ΝΔ το έλλειμμα στο 12,7%" και ότι "τα στοιχεία από το Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν ότι τα 2/3 της υστέρησης εσόδων για το 2009 έγιναν μόνο μέσα στο τελευταίο τρίμηνο".
Είπε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ματαίωσε εισπρακτικά μέτρα, ενέγραψε δαπάνες που δεν είχαν προϋπολογιστεί, μετέθεσε έσοδα για την επόμενη χρονιά και ανέβασε το έλλειμμα όσο ήθελε.

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι...

...διέλυσε τον κρατικό μηχανισμό με την ολιγωρία της να διορίσει γενικούς γραμματείς, παρέλυσε τον εισπρακτικό μηχανισμό, χάλασε το κλίμα στην αγορά μιλώντας για επικείμενη χρεοκοπία και εκτόξευσε το έλλειμμα με μεθόδους δημιουργικής λογιστικής.

Κάνοντας αυτοκριτική, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η ΝΔ έχει ευθύνη γιατί δεν άλλαξε το σύστημα ΠΑΣΟΚ που κληρονόμησε.
Έχει ευθύνη η ΝΔ, ανέφερε, για την ήπια προσαρμογή των πρώτων τριών χρόνων της διακυβέρνησής της, που ήταν πολύ ήπια και δεν ήταν προσαρμογή.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν διαχρονικά ένα μοντέλο, το οποίο στηρίχθηκε σε δανεικά και σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΝΔ όταν ήρθε στην εξουσία το 2004, αντί να αλλάξει αυτό το σύστημα, το διαχειρίστηκε.
"Είναι αλήθεια ότι κάποιοι δικοί μας συμβιβάστηκαν με το μοντέλο αυτό, ενώ είχαν εκλεγεί για να το αλλάξουν.
Η ΝΔ φταίει που δεν τα άλλαξε όλα, όταν είχε την ευκαιρία", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι η ΝΔ δεν διστάζει να κάνει την αυτοκριτική της:
"Κάνουμε και θα κάνουμε όπου και όσο χρειαστεί την αυτοκάθαρσή μας.
Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν φοβόμαστε τίποτε.
Όλα στο φως, και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα.
Δεν καλύπτουμε κανέναν και όταν λέμε κανέναν, εννοούμε κανέναν. Θέλουμε να βγει όλη η αλήθεια στο φως".

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών:
"Ένα από τα πρώτα που θα πω στον πρωθυπουργό μιλώντας με τη φωνή όλης της κοινωνίας, είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα, γιατί τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη", ανέφερε.

Επανέλαβε ότι έχει προτείνει 23 μέτρα που θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή στην ελληνική οικονομία, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να τα υιοθετήσει.

"Αν δεν ληφθούν τα μέτρα που έχει ανάγκη η οικονομία για να ανασάνει, θα χρειαστούν και άλλες περικοπές που δεν αντέχει η οικονομία, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις, πρέπει να δώσουμε ανάσα στην οικονομία τώρα", τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε κριτική στην κυβέρνηση και για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ανοίγει την πόρτα για να πολιτογραφηθούν μαζικά χιλιάδες μετανάστες και να νομιμοποιηθούν στο μέλλον περισσότεροι και να έλθουν στην Ελλάδα ακόμη περισσότεροι.

"Η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη και αντί να κλείσουν αυτή την πύλη, μετατρέπουν την Ελλάδα σε πόλο έλξης και σε προθάλαμο νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών με προορισμό όλη την Ευρώπη.
Αυτή η κυβερνητική ρύθμιση νομιμοποιεί τους πάντες, αλλά δεν εντάσσει στην κοινωνία κανέναν, επιτείνει την ξενοφοβία, δεν την εξαλείφει και εγκυμονεί κοινωνικές εκρήξεις", ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, καθώς επίσης ότι θα δώσει άμεση προτεραιότητα σε μέτρα τόνωσης της αγοράς και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη μόλις επανέλθει στην εξουσία.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε:

"Παλεύουμε να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα, οικοδομούμε την κοινωνική συνοχή, όταν οι άλλοι πυροδοτούν την κοινωνική πόλωση, μοιράζουμε την ελπίδα και οι άλλοι τη μισαλλοδοξία, έχουμε ανηφόρα μπροστά μας, αλλά θα πετύχουμε".
ΠΗΓΗ:http://citypress-gr.blogspot.com

1 σχόλιο:

Αλέξανδρος Ζήβας είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.