Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Ακόμη εννέα απολύθηκαν

Ακόμη εννέα άτομα απολύθηκαν από τα εργοστάσια YTONG και THRAKON, που λειτουργούν στο δήμο Ορεστιάδας…

Σε εννέα ακόμη απολύσεις προχώρησε το τελευταίο 20ήμερο η διοίκηση των εργοστασίων YTONG και THRAKON, που λειτουργούν στο Νεοχώρι του δήμου Ορεστιάδας.
Από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα 6 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους από την YTONG και 3 από τη THRAKON, με το πρόσχημα, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, της εφαρμογής νέων αυτόματων συστημάτων παραγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Οκτωβρίου του 2009 η εταιρεία είχε απολύσει περισσότερα από 20 άτομα και είχε ανακοινώσει μειώσεις στο ωράριο εργασίας και στις απολαβές, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων της, που είχαν προχωρήσει και σε κινητοποιήσεις
Τα σωματεία των εργαζομένων των δύο μονάδων αναμένουν απάντηση από τη διοίκηση στο αίτημα που κατέθεσαν να υπάρξει συνάντηση με την εργοδοσία, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις. ΠΗΓΗ:http://news.ert.gr

Δυσμενής η εξέλιξη και δυστυχώς η γενικότερη προοπτική στην περιοχή προκαλεί μεγάλη ανησυχία και αβεβαιότητα στους εργαζόμενους.
Το εισόδημα των αγροτών πλήττεται από τις πλημμύρες αλλά και από τις πολύ χαμηλές τιμές των προϊόντων τους.
Η αγοραστική δύναμη των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και όλων των εργαζομένων γνωρίζει μεγάλη πτώση τόσο άμεσα με τα μέτρα της Κυβέρνησης όσο και με την έμμεση φορολογία.
Συνακόλουθα θα υποστεί καθίζηση και το εισόδημα των επαγγελματιών με συνέπεια την αύξηση της ανεργίας.

Ανησυχούμε Ανησυχούμε πολύ.
Τα εισπρακτικά μέτρα θα βελτιώσουν τα αριθμητικά στοιχεία της οικονομίας, αλλά οι άνθρωποι θα δυστυχήσουν. Οι περισσότεροι τουλάχιστο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: