Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Απόφαση (!!!) για κατασκευή σχολείων στο ΚΕΓΕ

Την κατασκευή δημοτικού σχολείου, γυμνασίου και λυκείου στο χώρο του ΚΕΓΕ, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης.
Το θέμα τέθηκε από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση και οι οποίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη.

Ωστόσο η δημοτική αρχή δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, καθώς πρόκειται για οικόπεδο που ανήκει στη νομαρχία και θα πρέπει τώρα ο δήμος να παραχωρήσει άλλο οικόπεδο για την κατασκευή του ΕΠΑΛ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο δήμαρχος πρότεινε χώρους και εκτός σχεδίου πόλεως.

Γονείς και εκπαιδευτικοί από την ανατολική πόλη βρέθηκαν στη συνεδρίαση και για άλλη μια φορά εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν, αφού τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια δεν επαρκούν πλέον για τη στέγαση των μαθητών σε δημοτικά και γυμνάσια.

Πριν από μερικές ημέρες και πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβούλιου στις 15 Μαρτίου, είχαν θέσει το αίτημά τους για την κατασκευή σχολείων στο ΚΕΓΕ, ενός οικόπεδου που ανήκει στη Νομαρχία.

Το Ν.Σ. ομόφωνα αποφάσισε την παραχώρηση του χώρου, με την προϋπόθεση ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης θα προχωρήσει στην παραχώρηση ανάλογου χώρου για το κτίσιμο νέων ΕΠΑΛ.

Πάντως ο εκπρόσωπος των συλλόγων Γονέων σχολείων της Ανατολικής πόλης Βαγγέλης Μπαχαράκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή αρκεί όπως είπε να γίνουν όλα γρήγορα.

Ο Δήμαρχος Γ. Αλεξανδρής εμφανίστηκε αισιόδοξος το νομαρχιακό συμβούλιο να κάνει αποδεκτή την πρόταση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, ενώ τόνισε για την τύχη του κτιρίου του νοσοκομείου έχει γίνει πρόταση στο υπουργείο Υγείας.

Ο Χρήστος Κούρτης, εμφανίστηκε σύμφωνος με την πρόταση για την χρήση του χώρου του ΚΕΓΕ, κατηγόρησε όμως τη δημοτική αρχή για έλλειψη σχεδιασμού, ενώ πρότεινε να κατασκευαστούν σχολεία στο οικολογικό πάρκο.

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης από την πλευρά του τόνισε ότι αισθάνεται ντροπή που είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου και επιτέθηκε στον Γιώργο Αλεξανδρή, χαρακτηρίζοντάς τον δήμαρχο της αποδέσμευσης απαλλοτριωμένων εκτάσεων οι οποίες προορίζονταν για σχολεία και πάρκα.

Ο Γιάννης Λασκαράκης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αποχαρακτηρισμό χώρων που προοριζόταν για σχολεία.

Ο Σάββας Δευτεραίος τόνισε ότι τα σχολεία στο ΚΕΓΕ πρέπει να αρχίσουν να κτίζονται άμεσα, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι κινητοποιούνται οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι δημότες.
ΠΗΓΗ:ΘράκηΝΕΤ

Το θέμα συζητήθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της 15ης Μαρτίου.
Η αρχική εισήγηση του Αντινομάρχη κ. Ιωαννάκη ήταν η δωρεάν παραχώρηση κατά πλήρες δικαίωμα της χρήσης, για χρονικό διάστημα 50 ετών, στην ΟΣΚ ΑΕ, εκτάσεως 12 στρ. στο ΚΕΓΕ με σκοπό την ανέγερση δύο ΕΠΑΛ.

Στη συζήτηση παρενέβησαν εκπρόσωποι των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 9ου, 11ου, 12ου Δημοτικών Σχολείων και του 5ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης ζητώντας την ανέγερση στο χώρο Δημοτικού, Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου, ενώ παρουσίασαν επιστολή του Δημάρχου Αλεξ/πολης (Αρ. Πρωτ. 23/11-3-10) που με σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης θεωρεί δίκαιο το αίτημά τους.

Τον λόγο πήρε ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης περιέγραψε την τραγική κατάσταση των ΕΠΑΛ και ζήτησε την εξεύρεση λύσης στο στεγαστικό τους πρόβλημα.

Οι προτάσεις που διατυπώθηκαν ήταν από το Νομάρχη να δοθεί χρόνος ενός μήνα στο Δήμο Αλεξ/πολης για να παραχωρήσει κι εκείνος ένα οικόπεδο και στη συνέχεια να αποφασιστεί η ανέγερση δύο ΕΠΑΛ στο ΚΕΓΕ και από τον κ. Σπάση η ίδια διαδικασία αλλά η ανέγερση του συγκροτήματος που ζητούν οι κάτοικοι.

Θεωρώντας ότι και δύο προτάσεις είχαν σοβαρά επιχειρήματα, αλλά δεν πίεζαν το Δήμο της Αλεξ/πολης πρότεινα κι έγινε ομόφωνα δεκτό να ζητηθεί από το Δήμο η παραχώρηση οπουδήποτε χώρου ικανού για την ανέγερση δύο ΕΠΑΛ ταυτόχρονα με την παραχώρηση του οικοπέδου στο ΚΕΓΕ από τη Νομαρχία. Άλλως να μην προχωρήσουμε στην παραχώρηση μέχρι την ικανοποίηση του πρώτου σκέλους της πρότασης.

Δυστυχώς ο Δήμος όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα, δεν επωφελήθηκε της ευκαιρίας για την επίλυσης του στεγαστικού πέντε σχολείων, αλλά πήρε και απόφαση (!!!) ομόφωνη για το ποια σχολεία θα γίνουν στο οικόπεδο που άλλος φορέας παραχωρεί...

Εδώ κολλάει ότι με ξένα ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: