Τετάρτη, 17 Μαρτίου 2010

Διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ πρότεινε ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος

Στην διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ πρότεινε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος αμέσως μετά την σημερινή ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση για τον «Καλλικράτη».

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε:

«Μετά τη σημερινή ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ.Ραγκούση στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ έγινε φανερό ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε πλήρη αιφνιδιασμό της Αυτοδιοικητικής οικογένειας όσον αφορά τις συνενώσεις των Δήμων και την εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο μέσω του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Ο κ.Υπουργός επανέλαβε όσα αόριστα είχε πει την 18η Ιανουαρίου στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, δεν παρουσίασε δηλαδή την χωροθέτηση των νέων Δήμων, δεν παρουσίασε ένα συνολικό Εθνικό Πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν παρουσίασε Σχέδιο Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης για τα Πολεοδομικά Συγκροτήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, δεν παρουσίασε το ύψος των πόρων που θα στηρίξουν τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», δεν παρουσίασε την κοστολόγηση των αρμοδιοτήτων όταν όλα τα παραπάνω ήταν ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ για την συνέχιση του διαλόγου μεταξύ του Υπουργείου και της Αυτοδιοικητικής οικογένειας ενώ συγχρόνως ανέφερε ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ψηφίσει το Νομοσχέδιο εντός του Μαΐου!…

Μετά από όλα αυτά και την αποκάλυψη της αιφνιδιαστικής κατάθεσης και ψήφισης του παραπάνω Νομοσχεδίου, θέση μου είναι ότι πρέπει άμεσα να ληφθεί η απόφαση για έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ εντός 20 ημερών για να αποφασίσει η Αυτοδιοικητική οικογένεια αν θα πρέπει να συνεχίσει να συμμετέχει στην φαρσοκωμωδία που λέγεται «Διοικητική Μεταρρύθμιση-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
ΠΗΓΗ: http://taxalia.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: