Τετάρτη 31 Μαρτίου 2010

Στο ίδιο έργο θεατές

Συζητήθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο η κατάρτιση προγράμματος επενδύσεων από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.
Ουσιαστικά, δηλαδή, το ποσό που διαχειρίζεται η Νομαρχία σε προτεραιότητες που θέτει με δικά της κριτήρια.
Η εισήγηση υπερψηφίστηκε από 12 και καταψηφίστηκε από 10 συμβούλους.
Λεπτομέρειες του σχεδίου σε επόμενη ανάρτηση.

Δευτέρα 29 Μαρτίου 2010

Οι βάσεις των μεταθέσεων εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας στον Έβρο

Ανακοινώθηκαν σήμερα Δευτέρα, 29/03/2010 οι μεταθέσεις εκπαιδευτικών Π.Ε. από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ.
Από τις 10.221 αιτήσεις μεταθέσεων ικανοποιήθηκαν 3.550 (ποσοστό 34,73%).

Στο Νομό Έβρου μετατέθηκαν όσοι δάσκαλοι συγκέντρωναν πάνω από 28,99 μόρια, οι νηπιαγωγοί πάνω από 35,32 και οι αγγλικής γλώσσας πάνω από 5,41, ενώ δε μετατέθηκε κανένας μουσικής και φυσικής αγωγής.

Κυριακή 28 Μαρτίου 2010

Καταγγελία Εθνοφυλάκων

Με την παρούσα επιστολή θέλoυμε να καταγγείλουμε την ειρωνική – απαξιωτική – αποπροσανατολιστική στάση του Δημοσιογράφου – Δημοτικού Υπαλλήλου – Συγγραφέα – πρ. συμβούλου διαφόρων δήμων – νυν υποψηφίου για την θέση του Διευθύνοντα Σύμβουλου στον Ο.Λ.Α., ΔΗΜΟΣΘΕΝΗ ΔΟΥΚΑ , ο οποίος κατά την διάρκεια της πρωινής ραδιοφωνικής εκπομπής του Δ.ΚΟΛΙΟΥ μέσα από το ράδιο ΜΑΞΙΜΟΥΜ (Παρασκευή 26/3, γύρω στις 9 πμ), ερωτηθείς από τον Δ. ΚΟΛΙΟ για ποιόν λόγο δεν προβλήθηκε από το βραδινό κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΔΕΛΤΑ τηλεόρασης , το τμήμα της Εθνοφυλακής που παρήλασε (το πλάνο έδειξε όλα τα στρατιωτικά τμήματα και μόλις έφτασε στο τμήμα της Εθνοφυλακής, το προσπέρασε και έδειξε κατευθείαν το αμέσως επόμενο των αστυνομικών) ο Δ. ΔΟΥΚΑΣ με απαξιωτικό και ειρωνικό τρόπο (και αφού στην αρχή έκανε πως δεν …γνώριζε τί εστί Εθνοφυλακή) λοιδώρησε τους Εθνοφύλακες και άφησε υπονοούμενα, με τον τρόπο του, για το ποιόν και τους σκοπούς των Εθνοφυλάκων.

Σημειώνουμε ότι η Εθνοφυλακή απαρτίζεται από άτομα της τοπικής κοινωνίας τα οποία καλούνται βάσει Συντάγματος από το Κράτος για να προασπίσουν την Ελληνική Δημοκρατία εν καιρώ κρίσεως και όχι μόνο.
Άτομα ποικίλου μορφωτικού – οικονομικού – κοινωνικού επιπέδου στελεχώνουν την Εθνοφυλακή η οποία καλείται να υπερασπιστεί τον ΑΜΑΧΟ πληθυσμό και την ίδια την πόλη σε περίπτωση συρράξεως.

Οι Εθνοφύλακες, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ και αμισθί, σχεδόν κάθε Κυριακή παραμερίζουν οικογένεια, σπίτι, δουλειά, υποχρεώσεις, ξεκούραση κλπ για να έρθουν να επιτελέσουν το χρέος τους έναντι του καλέσματος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Δεν πρόκειται ούτε για γραφικούς, ούτε για παρανοϊκούς, ούτε για παρακρατικούς που αξίζει ο κάθε ΔΟΥΚΑΣ να ειρωνεύεται και να παρακινεί “να βγάλουνε το κεφάλι τους από την άμμο..(;;)”.
Ο ΔΟΥΚΑΣ την (έμμισθη) δουλειά του και εμείς την (εθελοντική) δική μας.
Καταγγέλουμε τις δημόσιες δηλώσεις του εν λόγω και αναμένουμε δημόσια την συγγνώμη για τα λεχθέντα του και τα υπονοούμενά του.
ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΕΣ από το ΤΕ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΕΩΣ.
ΠΗΓΗ:http://olympia.gr

Σάββατο 27 Μαρτίου 2010

Αναβλήθηκε η συνεδρίαση του ν. σ. που είχε προγραμματιστεί στις 28 Μαρτίου

Στην αναβολή της συνεδρίασης του νομαρχιακού συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή, 28 Μαρτίου, «οδήγησε» η ανάκληση, από την πλευρά της κυβέρνησης, του σχεδίου νόμου που είχε κατατεθεί στη Βουλή και αφορούσε τον αγωγό πετρελαίου.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί, πάντως, τη συνεδρίαση της 30ης Μαρτίου, με 8 θέματα.
Στη συνεδρίαση της Μεγάλης Τρίτης, που θα ξεκινήσει στις 6.30 το απόγευμα στο ξενοδοχείο «Θράκη Παλλάς», κυριαρχούν τα θέματα της κατάρτισης προγραμμάτων Επενδύσεων και Έργων Οδοποιίας για το 2010.

Επέκταση των μπόνους παραγωγής και για τα τεύτλα με ζαχαρικό τίτλο 8

Με 4,35 ευρώ/τόνο, υπό την προϋπόθεση ότι για τη διαμόρφωση της ποιότητας συντρέχουν εξωγενείς παράγοντες, θα πληρωθούν και τα τεύτλα με ζαχαρικό τίτλο 8, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης.

Σημειώνεται ότι η τιμή αυτή είχε αρχικά ανακοινωθεί ότι θα ισχύσει μόνο για τα τεύτλα με ζαχαρικό τίτλο 12, ωστόσο τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας αποφάσισαν τη βελτίωση του νέου κανονισμού ποιοτικής επιβράβευσης.
Θα πρέπει να διευκρινιστεί πως το bonus παραγωγής θα δοθεί μόνο εφόσον οι τευτλοπαραγωγοί δεν ενταχθούν σε πρόγραμμα αποζημιώσεων μέσω ΕΛΓΑ ή ΠΣΕΑ.
ΠΗΓΗ:http://news.ert.gr

Παρασκευή 26 Μαρτίου 2010

Δήμος Αλεξανδρούπολης: Απόφαση (!!!) για κατασκευή σχολείων στο ΚΕΓΕ

Την κατασκευή δημοτικού σχολείου, γυμνασίου και λυκείου στο χώρο του ΚΕΓΕ, αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Αλεξανδρούπολης.
Το θέμα τέθηκε από τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς που παραβρέθηκαν για μια ακόμη φορά στη συνεδρίαση και οι οποίοι δήλωσαν ικανοποιημένοι από την εξέλιξη.

Ωστόσο η δημοτική αρχή δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης, καθώς πρόκειται για οικόπεδο που ανήκει στη νομαρχία και θα πρέπει τώρα ο δήμος να παραχωρήσει άλλο οικόπεδο για την κατασκευή του ΕΠΑΛ.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο δήμαρχος πρότεινε χώρους και εκτός σχεδίου πόλεως.

Γονείς και εκπαιδευτικοί από την ανατολική πόλη βρέθηκαν στη συνεδρίαση και για άλλη μια φορά εξέθεσαν τα προβλήματα που υπάρχουν, αφού τα υπάρχοντα σχολικά κτίρια δεν επαρκούν πλέον για τη στέγαση των μαθητών σε δημοτικά και γυμνάσια.

Πριν από μερικές ημέρες και πιο συγκεκριμένα στη συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβούλιου στις 15 Μαρτίου, είχαν θέσει το αίτημά τους για την κατασκευή σχολείων στο ΚΕΓΕ, ενός οικόπεδου που ανήκει στη Νομαρχία.

Το Ν.Σ. ομόφωνα αποφάσισε την παραχώρηση του χώρου, με την προϋπόθεση ότι ο δήμος Αλεξανδρούπολης θα προχωρήσει στην παραχώρηση ανάλογου χώρου για το κτίσιμο νέων ΕΠΑΛ.

Πάντως ο εκπρόσωπος των συλλόγων Γονέων σχολείων της Ανατολικής πόλης Βαγγέλης Μπαχαράκης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από την εξέλιξη αυτή αρκεί όπως είπε να γίνουν όλα γρήγορα.

Ο Δήμαρχος Γ. Αλεξανδρής εμφανίστηκε αισιόδοξος το νομαρχιακό συμβούλιο να κάνει αποδεκτή την πρόταση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης, ενώ τόνισε για την τύχη του κτιρίου του νοσοκομείου έχει γίνει πρόταση στο υπουργείο Υγείας.

Ο Χρήστος Κούρτης, εμφανίστηκε σύμφωνος με την πρόταση για την χρήση του χώρου του ΚΕΓΕ, κατηγόρησε όμως τη δημοτική αρχή για έλλειψη σχεδιασμού, ενώ πρότεινε να κατασκευαστούν σχολεία στο οικολογικό πάρκο.

Ο Βαγγέλης Λαμπάκης από την πλευρά του τόνισε ότι αισθάνεται ντροπή που είναι μέλος του δημοτικού συμβουλίου και επιτέθηκε στον Γιώργο Αλεξανδρή, χαρακτηρίζοντάς τον δήμαρχο της αποδέσμευσης απαλλοτριωμένων εκτάσεων οι οποίες προορίζονταν για σχολεία και πάρκα.

Ο Γιάννης Λασκαράκης κατηγόρησε τη δημοτική αρχή για αποχαρακτηρισμό χώρων που προοριζόταν για σχολεία.

Ο Σάββας Δευτεραίος τόνισε ότι τα σχολεία στο ΚΕΓΕ πρέπει να αρχίσουν να κτίζονται άμεσα, ενώ χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι κινητοποιούνται οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι δημότες.
ΠΗΓΗ:ΘράκηΝΕΤ

Το θέμα συζητήθηκε στο Νομαρχιακό Συμβούλιο της 15ης Μαρτίου.
Η αρχική εισήγηση του Αντινομάρχη κ. Ιωαννάκη ήταν η δωρεάν παραχώρηση κατά πλήρες δικαίωμα της χρήσης, για χρονικό διάστημα 50 ετών, στην ΟΣΚ ΑΕ, εκτάσεως 12 στρ. στο ΚΕΓΕ με σκοπό την ανέγερση δύο ΕΠΑΛ.

Στη συζήτηση παρενέβησαν εκπρόσωποι των συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων 9ου, 11ου, 12ου Δημοτικών Σχολείων και του 5ου Γυμνασίου Αλεξ/πολης ζητώντας την ανέγερση στο χώρο Δημοτικού, Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου, ενώ παρουσίασαν επιστολή του Δημάρχου Αλεξ/πολης (Αρ. Πρωτ. 23/11-3-10) που με σύμφωνη γνώμη της αντιπολίτευσης θεωρεί δίκαιο το αίτημά τους.

Τον λόγο πήρε ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης περιέγραψε την τραγική κατάσταση των ΕΠΑΛ και ζήτησε την εξεύρεση λύσης στο στεγαστικό τους πρόβλημα.

Οι προτάσεις που διατυπώθηκαν ήταν από το Νομάρχη να δοθεί χρόνος ενός μήνα στο Δήμο Αλεξ/πολης για να παραχωρήσει κι εκείνος ένα οικόπεδο και στη συνέχεια να αποφασιστεί η ανέγερση δύο ΕΠΑΛ στο ΚΕΓΕ και από τον κ. Σπάση η ίδια διαδικασία αλλά η ανέγερση του συγκροτήματος που ζητούν οι κάτοικοι.

Θεωρώντας ότι και δύο προτάσεις είχαν σοβαρά επιχειρήματα, αλλά δεν πίεζαν το Δήμο της Αλεξ/πολης πρότεινα κι έγινε ομόφωνα δεκτό να ζητηθεί από το Δήμο η παραχώρηση οπουδήποτε χώρου ικανού για την ανέγερση δύο ΕΠΑΛ ταυτόχρονα με την παραχώρηση του οικοπέδου στο ΚΕΓΕ από τη Νομαρχία. Άλλως να μην προχωρήσουμε στην παραχώρηση μέχρι την ικανοποίηση του πρώτου σκέλους της πρότασης.

Δυστυχώς ο Δήμος όχι μόνο δεν έλαβε το μήνυμα, δεν επωφελήθηκε της ευκαιρίας για την επίλυσης του στεγαστικού πέντε σχολείων, αλλά πήρε και απόφαση (!!!) ομόφωνη για το ποια σχολεία θα γίνουν στο οικόπεδο που άλλος φορέας παραχωρεί...

Εδώ κολλάει ότι με ξένα ...

Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Αν... ηθέλαμε συλλογισθεί

Η επανάστασις η εδική μας δεν ομοιάζει με καμμιάν απ' όσες γίνονται την σήμερον εις την Ευρώπην. Της Ευρώπης αι επαναστάσεις εναντίον των διοικήσεών των είναι εμφύλιος πόλεμος. Ο εδικός μας πόλεμος ήτο ο πλέον δίκαιος, ήτον έθνος με άλλο έθνος, ήτο με ένα λαόν, όπου ποτέ δεν ηθέλησε να αναγνωριστεί ως τοιούτος, ούτε να ορκισθεί, παρά μόνο ό,τι έκαμνε η βία.(...)

Ο κόσμος μας έλεγε τρελούς. Ημείς, αν δεν είμεθα τρελλοί, δεν εκάναμε την επανάσταση, διατί ηθέλαμε συλλογισθεί πρώτον δια πολεμοφόδια, καβαλλαρία μας, πυροβολικό μας, πυροτοθήκες μας, τα μαγαζιά μας, ηθέλαμε λογαριάσει τη δύναμη την εδική μας, την τούρκικη δύναμη.

Απομνημονεύματα Θεόδωρου Κολοκοτρώνη
Ἅπαντα Τσερτσέτη , τομ. Γ΄, σελ. 149-150

Δευτέρα 22 Μαρτίου 2010

Μάλλον δεν υπάρχει

Στο νόμο για την προστασία της εθνικής οικονομίας. Μαζί με τα επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης

Ν 3833/2010 (ΦΕΚ 40/15-3-2010, τ. Α΄)
Άρθρο 11

"8. Από τη δημοσίευση του παρόντος δεν επιτρέπεται η απόσπαση εκπαιδευτικού προσωπικού σε θέσεις χωρίς πλήρη εκπαιδευτικά και διδακτικά καθήκοντα.
Με ευθύνη του Υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, οι υφιστάμενες κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος αποσπάσεις εκπαιδευτικών μειώνονται υποχρεωτικά κατά πενήντα τοις εκατό (50%), το αργότερο μέχρι τις 30 Αυγούστου 2010."

Μετά την επίθεση στους εκπαιδευτικούς με διάφορες υπερβολές, ενοχοποιούν τις αποσπάσεις λες και αυτές ευθύνονται για την όποια κατάσταση στην εκπαίδευση.
Η αλήθεια είναι ότι οι αποσπάσεις εκτός εκπαιδευτικής υπηρεσίας γίνονται για να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες αυτές. Αν αυτό αποβαίνει και προς το συμφέρον του αποσπασμένου, είναι η συνέπεια κι όχι ο κύριος λόγος.

Καλό είναι να μην ξεχνάμε ή αποκρύπτουμε ότι στους αποσπασμένους εκπαιδευτικούς στηρίζεται η λειτουργία των Παιδαγωγικών Τμημάτων και Τμημάτων Προσχολικής Αγωγής όλων των Πανεπιστημίων, η λειτουργία των Γραφείων και Διευθύνσεων της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όπου η έλλειψη διοικητικού προσωπικού είναι δεδομένη κατάσταση, η λειτουργία των ΙΕΚ του ΟΕΕΚ, η λειτουργία των Γενικών Αρχείων του Κράτους (ΓΑΚ), η λειτουργία Βιβλιοθηκών, η λειτουργία σε κάποιο βαθμό του ίδιου του Υπουργείου Παιδείας.

Ενδεχομένως να ανακάλυψε η Υπουργός τον τρόπο που θα δουλέψουν όλα αυτά χωρίς τους αποσπασμένους εκπ/κούς.
Ας μας το πει να χαρούμε κι εμείς.
Ακόμη κι έτσι όμως, δεν χρειαζόταν διάταξη νόμου(!!!) για να εφαρμοστεί μια άλλη τακτική στις αποσπάσεις.
Αρκούσε η απλή βούληση του Υπουργείου.
Εκτός αν δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε σ' αυτή.

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2010

Το νέο αυτοδιοικητικό «σύστημα ΠΑΣΟΚ»

Το πρόγραμμα «Καλλικράτης», που βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση (τι ωραία φράση, νιώθω συνυπεύθυνος), εισάγει μια νέα αρχιτεκτονική στην αυτοδιοίκηση:

Καταργούνται οι νομαρχίες, μειώνονται μέσω συγχωνεύσεων οι δήμοι, ο περιφερειάρχης γίνεται αιρετός.
Ως εδώ όλα καλά.
Να το δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

1. Ο περιφερειάρχης επιλέγει τους αντιπεριφερειάρχες από τους εκλεγμένους περιφερειακούς συμβούλους και μαζί συγκροτούν την περιφερειακή Εκτελεστική Επιτροπή.

2. Οι αντιπεριφερειάρχες διακρίνονται σε θεματικούς και τοπικούς. Οι αρμοδιότητες των τελευταίων συμπίπτουν με τις πρώην Νομαρχίες.

3. Θεσμοθετείται το «Περιφερειακό Συμβούλιο» με αναβαθμισμένο το ρόλο της αντιπολίτευσης. (εδώ μπαίνει τελεία, φανταστείτε ελεύθερα)

4. Καθιερώνεται «Συμβούλιο Διαβούλευσης Περιφέρειας, όπου μαζί με τους παραπάνω συμμετέχουν οι δήμαρχοι , εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών» (γιατί υπάρχει και η κοινωνία των ασβών αλλά είναι αυτοδιοικούμενη,) «εκπρόσωποι ΜΚΟ» (μην ανησυχείτε, εδώ είναι τα παιδιά), «οργανώσεις εργοδοτών, εργαζομένων και επαγγελματικών συλλόγων, κ.ο.κ.». (απαραίτητος ο κώδικας οδικής κυκλοφορίας με τέτοιο συνωστισμό)

5. Εισάγεται «ο περιφερειακός συνήγορος», με επιλογή από τα 2/3 του Περ. Συμβουλίου, «ένα πρόσωπο κύρους» (!!!!), το οποίο αναλαμβάνει τη διαμεσολάβηση μετά πολιτών και επιχειρήσεων (ε, ρε γλέντια)

6. Όλα τα παραπάνω δημιουργούνται και στο επίπεδο του Δήμου: δήμαρχος, θεματικοί και τοπικοί αντιδήμαρχοι, εκτελεστική επιτροπή, Δημοτικό Συμβούλιο, Δημαρχιακή Επιτροπή, Συμβούλιο Διαβούλευσης, συνήγορος του δημότη και συνήγορος της επιχείρησης (εδώ πάρτε δραμαμίνη, έχει κι άλλο)

7. «Θεμελίωση 7 Γενικών Διοικήσεων στη θέση των 13 Διοικητικών Περιφερειών» (η πλέρια δημοκρατία τελειώνει κάπου εδώ), με κριτήριο τις «νέες σχέσεις που δημιουργούν τα υφιστάμενα και προγραμματιζόμενα δίκτυα υποδομών».
Το χέρι του κεντρικού κράτους είναι εδώ.

8. Επίσης, συνίσταται «Ειδική Αυτοτελής Υπηρεσία Εποπτείας των ΟΤΑ», στην έδρα κάθε Γενικής Διοίκησης, με αρμοδιότητα τον έλεγχο νομιμότητας των πράξεων τους (είμαστε βέβαιοι ότι θα παρανομήσουν...)

Και προίκα; Βεβαίως κύριοι, στην ΕΛΛ.Α.Δ.Α ζούμε (Ελληνική Αρχιτεκτονική Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, μετεξέλιξη του Θησέας, όπως είχε μετονομασθεί το Ε.Π.Τ.Α.) ύψους 4 δις ευρώ (λεφτά υπάρχουν) το οποίο «θα χρηματοδοτήσει κυρίως μη επιλέξιμα, από το ΕΣΠΑ, αναπτυξιακά έργα και δράσεις άμεσης προστιθέμενης αξίας». (πεδίον δόξης λαμπρόν).

Δύο σκέψεις μόνο να παραθέσω:
«Οι μικροί πρωθυπουργοί» θα είναι πολύ μικροί, νομάρχες εκλεγμένοι σε μεγαλύτερες χωρικές ενότητες.
Η πραγματική εξουσία και οι πόροι θα βρίσκονται στις 7 Γενικές Διοικήσεις, η ατομική ευθύνη θα χάνεται μέσα στα διάφορα συλλογικά όργανα. ΟΔΥΣΣΕΑΣ
ΠΗΓΗ:http://www.antinews.gr

Βρήκα ενδιαφέρουσα την παρουσίαση του ΟΔΥΣΣΕΑ και γι' αυτό την παρέθεσα.
Την άποψή μου για το εγχείρημα, αν γίνει εγχείρημα τελικά, θα την εκθέσω σε επόμενη ανάρτηση.
Η μέχρι στιγμής κατάσταση με τις διάφορες προτάσεις για την χωροταξία στο Νομό Έβρου και τις πιθανές ή επιθυμητές, από κάποιους, συνενώσεις συνθέτουν μια μάλλον μη σοβαρή εικόνα.
Περισσότερα και πιο συγκεκριμένα στη συνέχεια.

Συλλαλητήριο της ΑΔΕΔΥ στα Προπύλαια

Με πορεία, από τα Προπύλαια έως τη Βουλή στο Σύνταγμα, ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο που διοργάνωσαν σήμερα το απόγευμα η ΑΔΕΔΥ, η Δ.Ο.Ε., το Συντονιστικό των Πρωτοβάθμιων Σωματείων και Ομοσπονδίες Εργαζομένων.

Χαιρετισμό εκ μέρους της ΑΔΕΔΥ στη συγκέντρωση στα Προπύλαια απηύθυνε ο Ηλίας Βρεττάκος, ο οποίος έκανε λόγο για μια κυβέρνηση που δεν «καταλαβαίνει», σημειώνοντας παράλληλα ότι πρωθυπουργός «παίρνει συγχαρητήρια» από τους ξένους ηγέτες για τα αντιλαϊκά μέτρα που έλαβε.
Επεσήμανε ακόμη πως οι μεγάλες επιχειρήσεις, οι έχοντες και οι κατέχοντες, βρίσκονται στο απυρόβλητο, μίλησε για μια πολιτική άδικη και αδιέξοδη – και μέσω του φορολογικού – και προανήγγειλε συνεχείς αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
Τέλος κάλεσε τις οργανώσεις να συνεχίσουν τον αγώνα για να μην περάσουν τα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, καλώντας και νέο συλλαλητήριο την επόμενη Τρίτη καθώς και νέα γενική απεργία.

Ακολούθησε πορεία μέσω των οδών Πανεπιστημίου μέχρι τα Χαυτεία και μετά μέσω της οδό Σταδίου προς το Σύνταγμα.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠ

Τα σχολεία άρχισαν να χρωστούν

Τα σχολεία άρχισαν να χρωστούν στην αγορά.

Το σχολικό έτος 2009-10, δηλαδή από το Σεπτέμβριο μέχρι τώρα που τελείωσε το δεύτερο τρίμηνο, δεν δόθηκε καμία επιχορήγηση για λειτουργικές δαπάνες.

Θα απασχολήσει κανέναν αυτό;

Διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ πρότεινε ο Δήμαρχος Β. Παπαγεωργόπουλος

Στην διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ πρότεινε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος αμέσως μετά την σημερινή ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ. Ραγκούση για τον «Καλλικράτη».

Συγκεκριμένα ο κ. Παπαγεωργόπουλος δήλωσε:

«Μετά τη σημερινή ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών κ.Ραγκούση στο Δ.Σ. της ΚΕΔΚΕ έγινε φανερό ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να προχωρήσει σε πλήρη αιφνιδιασμό της Αυτοδιοικητικής οικογένειας όσον αφορά τις συνενώσεις των Δήμων και την εξοικονόμηση πόρων για το Δημόσιο μέσω του σχεδίου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ».

Ο κ.Υπουργός επανέλαβε όσα αόριστα είχε πει την 18η Ιανουαρίου στο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ, δεν παρουσίασε δηλαδή την χωροθέτηση των νέων Δήμων, δεν παρουσίασε ένα συνολικό Εθνικό Πρόγραμμα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, δεν παρουσίασε Σχέδιο Μητροπολιτικής Διακυβέρνησης για τα Πολεοδομικά Συγκροτήματα Αθηνών και Θεσσαλονίκης, δεν παρουσίασε το ύψος των πόρων που θα στηρίξουν τον «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», δεν παρουσίασε την κοστολόγηση των αρμοδιοτήτων όταν όλα τα παραπάνω ήταν ομόφωνες αποφάσεις του Συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ για την συνέχιση του διαλόγου μεταξύ του Υπουργείου και της Αυτοδιοικητικής οικογένειας ενώ συγχρόνως ανέφερε ότι η Κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ψηφίσει το Νομοσχέδιο εντός του Μαΐου!…

Μετά από όλα αυτά και την αποκάλυψη της αιφνιδιαστικής κατάθεσης και ψήφισης του παραπάνω Νομοσχεδίου, θέση μου είναι ότι πρέπει άμεσα να ληφθεί η απόφαση για έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ εντός 20 ημερών για να αποφασίσει η Αυτοδιοικητική οικογένεια αν θα πρέπει να συνεχίσει να συμμετέχει στην φαρσοκωμωδία που λέγεται «Διοικητική Μεταρρύθμιση-ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ»
ΠΗΓΗ: http://taxalia.blogspot.com

Κυριακή 14 Μαρτίου 2010

π: Η σταθερά του Σύμπαντος

Ανοίξατε σήμερα το Google ; Αν ναι, ίσως προσέξατε, ίσως όχι, το περίεργο λογότυπο που επέλεξε με κύκλους τρίγωνα, τετράγωνα και αριθμούς.
Η δημοφιλέστερη ιστοσελίδα του πλανήτη ξέρει.

Σήμερα, είναι η μέρα του π.

Η παγκόσμια ημέρα της σταθεράς π δεν απευθύνεται αποκλειστικά σε μαθηματικούς και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Μαρτίου, εξαιτίας κάποιων αριθμητικών συμπτώσεων που συμβαίνουν την ημέρα αυτή.
Στην Αμερική για παράδειγμα, η 14/3 γράφεται ως 3-14, δηλαδή η τιμή της σταθεράς (π=3,14).

Ο εορτασμός της ημέρας του “π” καθιερώθηκε το 1988 από τον... Larry Shaw στο Φρανσίσκο.
Γιορτάζεται, δε, με την …κατανάλωση στρογγυλών πιτών επειδή στα αγγλικά το ελληνικό γράμμα π θυμίζει την αγγλική λέξη pie (πίτα) η οποία προφέρεται ως “πάι”.

Όμως τι είναι το π;
Η μαθηματική σταθερά π είναι ένας πραγματικός αριθμός που μπορεί να οριστεί ως ο λόγος του μήκους της περιφέρειας ενός κύκλου προς τη διάμετρό του στην Ευκλείδεια γεωμετρία, και ο οποίος χρησιμοποιείται πολύ συχνά στα μαθηματικά, τη φυσική και τη μηχανολογία.
Ο συμβολισμός προέρχεται από το αρχικό γράμμα "π" (πι) της λέξης «περιφέρεια», και έχει καθιερωθεί διεθνώς, ενώ στο λατινικό αλφάβητο συμβολίζεται ως Pi, όταν δεν είναι διαθέσιμοι τυπογραφικά ελληνικοί χαρακτήρες.
Το π είναι γνωστό επίσης ως σταθερά του Αρχιμήδη (δεν πρέπει να συγχέεται με τον αριθμό του Αρχιμήδη) ή αριθμός του Λούντολφ.

Η ιστορία του π

Εκείνος ο οποίος θεωρείται ότι ήταν ο πρώτος που προσέγγισε τον υπολογισμό π σε θεωρητική βάση ήταν ο Αρχιμήδης, γι' αυτό και το π είναι γνωστό και ως σταθερά του Αρχιμήδη.
Κινέζοι, Ινδοί και Πέρσες σοφοί προσπάθησαν όλοι να υπολογίσουν τη σταθερά αυτή.
Ωστόσο, το όνομα με το οποίο τη γνωρίζουμε σήμερα της δόθηκε το 1706, όταν ο ουαλλός μαθηματικός Γουίλιαμ Τζόουνς πρότεινε να ονομαστεί η σταθερά του Αρχιμήδη με το ελληνικό γράμμα π, από τη λέξη "περιφέρεια".

Ωστόσο, οι μεγάλες δυσκολίες με το π τότε δεν είχαν ακόμη αρχίσει.
Το 1761 ο Γιόχαν Λάμπερτ απέδειξε ότι το π είναι άρρητος αριθμός.
Με απλά λόγια αυτό σημαίνει ότι δεν μπορεί να εκφραστεί ως κλάσμα δύο ακέραιων αριθμών.
Στο σχολείο τα παιδιά μαθαίνουν ότι το π είναι περίπου 22/7, η τιμή αυτή είναι όμως και πάλι κατά προσέγγιση, γιατί το π βρίσκεται εκτός μαθηματικής λογικής.

Η δεύτερη μεγάλη ανακάλυψη σημειώθηκε το 1882, όταν ο Φέρντιναντ φον Λίντεμαν απέδειξε ότι το π είχε μία ακόμη ασυνήθιστη ιδιότητα: ήταν υπερβατικός αριθμός.
Στη μαθηματική ορολογία αυτό σημαίνει ότι δεν αποτελεί τη ρίζα καμιάς αλγεβρικής εξίσωσης με ρητούς συντελεστές.

Στη μη μαθηματική ορολογία αυτό σημαίνει ότι το π αποτελεί την απόδειξη του παλαιού ρητού ότι δεν μπορεί κανείς να τετραγωνίσει τον κύκλο.
Δεν μπορεί δηλαδή κανείς, χρησιμοποιώντας μόνο έναν κανόνα και έναν διαβήτη, να φτιάξει ένα τετράγωνο που να έχει ακριβώς το ίδιο εμβαδόν με έναν δεδομένο κύκλο.

Η κομψότητα της φύσης του π συνοψίζεται όμως στις τόσες προσπάθειες που έχουν γίνει και εξακολουθούν να γίνονται για τη συμπλήρωση των αριθμών του.
Η επίμονη αναζήτηση ξεκίνησε ίσως με τον γερμανό μαθηματικό Λούντολφ βαν Τσόιλεν, ο οποίος γύρω στο 1600 υπολόγισε τα πρώτα 35 δεκαδικά ψηφία του π.
Ήταν τόσο υπερήφανος γι᾿ αυτό το έργο, στο οποίο αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής του, που ζήτησε να γράψουν τα 35 ψηφία στην επιτύμβια στήλη του.
Εξίσου επίμονος, ο Γουίλιαμ Σανκς αφιέρωσε από την πλευρά του 20 χρόνια στους υπολογισμούς προχωρώντας το π στα 707 δεκαδικά ψηφία.
Δυστυχώς το επίτευγμα του υπέστη τεράστιο πλήγμα όταν οι πρώτο ψηφιακοί υπολογιστές ανακάλυψαν ότι είχε κάνει λάθος στο 528ο δεκαδικό ψηφίο, αχρηστεύοντας όλα τα επόμενα.

Η επέκταση του π στο άπειρο έχει επίσης επανειλημμένως προσελκύσει το ενδιαφέρον των συγγραφέων επιστημονικής φαντασίας.
Ο σπουδαίος αμερικανός αστρονόμος Καρλ Σαγκάν στο βιβλίο του "Επαφή" έκρυψε την υπογραφή των εξωγήινων μέσα στα δήθεν τυχαία ψηφία του π, τα οποία στην πραγματικότητα δεν ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη διάταξη.

"Ηταν πολύ πονηρό, γιατί αυτό δεν γίνεται" λέει ο καθηγητής Στιούαρτ.
"Δεν μπορείς να τακτοποιήσεις το π σε συγκεκριμένη ακολουθία. Ήταν ένα ωραίο απατηλό τέχνασμα εκ μέρους του Σαγκάν. Υπό μίαν έννοιαν ούτε ο ίδιος ο Θεός δεν θα μπορούσε να βρει μια ακολουθία μέσα στο π", προσθέτει.

Για τη διευκόλυνση της απομνημόνευσης μέρους τού αριθμού π θα συναντήσει κανείς σε πολλές γλώσσες στιχάκια στα οποία ο αριθμός γραμμάτων κάθε λέξης συμπίπτει με τα πρώτα δεκαδικά ψηφία τού π, ένα προς ένα.
Στα ελληνικά επινοήθηκε τετράστιχο που προσπαθεί να περιγράψει τον π:

Αεί ο Θεός ο μέγας γεωμετρεί
το κύκλου μήκος ίνα ορίση διαμέτρω
παρήγαγεν αριθμόν απέραντον
και ον φευ! ουδέποτε όλον θνητοί θα εύρωσι.
ΠΗΓΗ:http://www.enimerwsi.com

Σαμαράς - «Η κυβέρνηση τα έκανε μούσκεμα»

Δριμεία επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, αλλά και αυτοκριτική για τα πεπραγμένα της ΝΔ, εξαπέλυσε το Σάββατο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματός του στη Χαλκίδα.

"Τα έκανε μούσκεμα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και αντί να προσπαθήσει να βρει λύσεις στα προβλήματα που κυρίως η ίδια δημιούργησε, ρίχνει όλο το φταίξιμο στη ΝΔ", ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς.

Αναγνώρισε ότι η διακυβέρνηση της ΝΔ διέπραξε σφάλματα, αλλά πρόσθεσε ότι "δεν έφτασε η ΝΔ το έλλειμμα στο 12,7%" και ότι "τα στοιχεία από το Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν ότι τα 2/3 της υστέρησης εσόδων για το 2009 έγιναν μόνο μέσα στο τελευταίο τρίμηνο".
Είπε, ακόμη, ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, ματαίωσε εισπρακτικά μέτρα, ενέγραψε δαπάνες που δεν είχαν προϋπολογιστεί, μετέθεσε έσοδα για την επόμενη χρονιά και ανέβασε το έλλειμμα όσο ήθελε.

Κατηγόρησε ακόμη την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ότι...

...διέλυσε τον κρατικό μηχανισμό με την ολιγωρία της να διορίσει γενικούς γραμματείς, παρέλυσε τον εισπρακτικό μηχανισμό, χάλασε το κλίμα στην αγορά μιλώντας για επικείμενη χρεοκοπία και εκτόξευσε το έλλειμμα με μεθόδους δημιουργικής λογιστικής.

Κάνοντας αυτοκριτική, ο κ. Σαμαράς επεσήμανε ότι η ΝΔ έχει ευθύνη γιατί δεν άλλαξε το σύστημα ΠΑΣΟΚ που κληρονόμησε.
Έχει ευθύνη η ΝΔ, ανέφερε, για την ήπια προσαρμογή των πρώτων τριών χρόνων της διακυβέρνησής της, που ήταν πολύ ήπια και δεν ήταν προσαρμογή.

Οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ δημιούργησαν διαχρονικά ένα μοντέλο, το οποίο στηρίχθηκε σε δανεικά και σε αναδιανομή πελατειακών σχέσεων, ανέφερε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι η ΝΔ όταν ήρθε στην εξουσία το 2004, αντί να αλλάξει αυτό το σύστημα, το διαχειρίστηκε.
"Είναι αλήθεια ότι κάποιοι δικοί μας συμβιβάστηκαν με το μοντέλο αυτό, ενώ είχαν εκλεγεί για να το αλλάξουν.
Η ΝΔ φταίει που δεν τα άλλαξε όλα, όταν είχε την ευκαιρία", ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τόνισε ότι η ΝΔ δεν διστάζει να κάνει την αυτοκριτική της:
"Κάνουμε και θα κάνουμε όπου και όσο χρειαστεί την αυτοκάθαρσή μας.
Δεν χρωστάμε σε κανέναν, δεν φοβόμαστε τίποτε.
Όλα στο φως, και όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα.
Δεν καλύπτουμε κανέναν και όταν λέμε κανέναν, εννοούμε κανέναν. Θέλουμε να βγει όλη η αλήθεια στο φως".

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στην επικείμενη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών:
"Ένα από τα πρώτα που θα πω στον πρωθυπουργό μιλώντας με τη φωνή όλης της κοινωνίας, είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλα μέτρα, γιατί τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί από την κυβέρνηση, οδηγούν σε κοινωνική έκρηξη", ανέφερε.

Επανέλαβε ότι έχει προτείνει 23 μέτρα που θα δώσουν αναπτυξιακή πνοή στην ελληνική οικονομία, αλλά η κυβέρνηση αρνείται να τα υιοθετήσει.

"Αν δεν ληφθούν τα μέτρα που έχει ανάγκη η οικονομία για να ανασάνει, θα χρειαστούν και άλλες περικοπές που δεν αντέχει η οικονομία, δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις, πρέπει να δώσουμε ανάσα στην οικονομία τώρα", τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε κριτική στην κυβέρνηση και για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, λέγοντας ότι ανοίγει την πόρτα για να πολιτογραφηθούν μαζικά χιλιάδες μετανάστες και να νομιμοποιηθούν στο μέλλον περισσότεροι και να έλθουν στην Ελλάδα ακόμη περισσότεροι.

"Η Ελλάδα είναι πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών στην Ευρώπη και αντί να κλείσουν αυτή την πύλη, μετατρέπουν την Ελλάδα σε πόλο έλξης και σε προθάλαμο νομιμοποίησης παράνομων μεταναστών με προορισμό όλη την Ευρώπη.
Αυτή η κυβερνητική ρύθμιση νομιμοποιεί τους πάντες, αλλά δεν εντάσσει στην κοινωνία κανέναν, επιτείνει την ξενοφοβία, δεν την εξαλείφει και εγκυμονεί κοινωνικές εκρήξεις", ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει το μεταναστευτικό νομοσχέδιο, καθώς επίσης ότι θα δώσει άμεση προτεραιότητα σε μέτρα τόνωσης της αγοράς και θα ενισχύσει την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη μόλις επανέλθει στην εξουσία.

Κλείνοντας την ομιλία του, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε:

"Παλεύουμε να ξαναφτιάξουμε την Ελλάδα, οικοδομούμε την κοινωνική συνοχή, όταν οι άλλοι πυροδοτούν την κοινωνική πόλωση, μοιράζουμε την ελπίδα και οι άλλοι τη μισαλλοδοξία, έχουμε ανηφόρα μπροστά μας, αλλά θα πετύχουμε".
ΠΗΓΗ:http://citypress-gr.blogspot.com

Σάββατο 13 Μαρτίου 2010

Χωρίς άλλα λόγια...

Τακτική συνεδρίαση της Ν.Ε. Οικονομικών - Διοίκησης & Ποιότητας Ζωής τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

Θέμα 1ο Διενέργεια ανοιχτού τακτικού διαγωνισμού ανάδειξης μειοδότη για τη εκκένωση των βόθρων στο Κέντρο Φύλαξης Λαθρομεταναστών στο Φυλάκιο του Δ. Κυπρίνου.

Θέμα 2ο Έγκριση πληρωμής τιμολογίου.

Θέμα 3ο Έγκριση έκδοσης ΧΕΠ και ορισμός υπολόγου για δαπάνες, που θα προκύψουν για το τρέχον έτος κατά την κίνηση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων εκτός νομού.

Θέμα 4ο Τοποθέτηση κοντσερτίνας στην περίφραξη του κέντρου λαθρομεταναστών στο Δ.Δ. Φυλακίου του Δ. Κυπρίνου.

Θέμα 5ο Εγκρίσεις δαπανών Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων.

Θέμα 6ο Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια τριών (3) Η/Υ.

Θέμα 7ο Έγκριση δαπάνης για την προμήθεια κλιματιστικών για τις ανάγκες των Υπηρεσιών του Ν.Δ Έβρου.

Θέμα 8ο Έγκριση δαπάνης για προμήθεια και εγκατάσταση λογισμικού Παρακολούθησης Έκδοσης και Ανανέωσης Δελτίων Κυκλοφορίας Αναπήρων (ΔΕ.Κ.Α.).

Θέμα 9ο Έγκριση για την ανάδειξη μειοδότριας εταιρίας ταχυμεταφορών για τη διακίνηση της αλληλογραφίας των υπηρεσιών του Ν.Δ Έβρου & Επαρχείου Β. Έβρου.

Θέμα 10ο Υποβολή Πρακτικού Επιτροπής Διαγωνισμού (Προμήθεια και εγκατάσταση αερόθερμου λέβητα για το συνεργείο της Δ.Τ.Υ. Αλεξ/πολης).

Θέμα 11ο Έγκριση διεξαγωγής φανερής δημοπρασίας μίσθωσης ακινήτου για την στέγαση του Αρχείου ενταλμάτων της Ν.Α.

Θέμα 12ο Έγκριση Δαπανών.

Θέμα 13ο Έγκριση όρων διακήρυξης διαγωνισμού & επιτροπών διενέργειας και ενστάσεων για την ασφάλιση αυτοκινήτων και πάσης φύσεως τροχοφόρων του Ν.Δ Έβρου από την ημερομηνία λήξης κάθε ενός αυτ/του έως 10-6-2011.

Θέμα 14ο Μίσθωση ακινήτου για τη στέγαση του 24ου Νηπιαγωγείου Αλεξ/πολης.

Συνεδριάζει τη Δευτέρα 15 Μαρτίου 2010 το Νομαρχιακό Συμβούλιο

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Ενημέρωση - συζήτηση για τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη με την παρουσία της συνεργαζόμενης επιστημονικής ομάδας του Δ.Π.Θ. (Εισηγ.: κ. Νομάρχης)

2. Δωρεάν παραχώρηση χρήσης ακινήτου (Εισηγ.: Πρόεδρος Ν.Ε. Παιδείας - Αντινομάρχης κ. Ιωαννάκης)
Αφορά στην παραχώρηση στην ΟΣΚ ΑΕ, έκτασης 12 στρ στο αγροτεμάχιο 203α για την ανέγερση δύο ΕΠΑΛ στην Αλεξανδρούπολη.

3. Ανασυγκρότηση Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (Ε.Π.Α.Ε.) (Εισηγ.: Δ/νση Πολεοδομίας)

4. Χορήγηση αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου για το έτος 2010 (Εισηγ.: Αντινομάρχης κ. Παπαϊωάννου)

5. Έγκριση εκτός έδρας μετακινήσεων Νομάρχη, Αντινομαρχών, Νομαρχιακών Συμβούλων και υπηρεσιακών παραγόντων του Νομαρχιακού Διαμερίσματος Έβρου (Εισηγ. : κ. Πρόεδρος Ν.Σ.)

Πολιτιστική γενοκτονία καταγγέλουν οι Πομάκοι της Ξάνθης

"Μας μαθαίνουν με το ζόρι Τουρκικά"

Με επιστολή του προς τον Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Παπανδρέου και την Υπουργό Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου, τα μέλη του ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΟΜΑΚΩΝ ΝΟΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ, αναφέρουν ότι, υποχρεώνονται από το ελληνικό κράτος να...
μάθουν μια ξένη γλώσσα, τα Τουρκικά, την οποία δεν επιθυμούν να μάθουν και δεν θα χρησιμοποιήσουν ποτέ.
Συγκεκριμένα λένε :

Εδώ και πολλές δεκαετίες συντελείται εις βάρος μας μία μορφωτική, γλωσσική και πολιτισμική γενοκτονία.
Μία γενοκτονία εις βάρος αυτών των ανθρώπων, μεταξύ των οποίων ανήκουν και τα μέλη του Συλλόγου μας, που έχουμε το θάρρος να αυτοπροσδιοριζόμαστε ως Πομάκοι της Ελλάδας.

Το Ελληνικό Κράτος, παραβιάζοντας θεμελιώδη δικαιώματα που παρέχει το Σύνταγμά του και οι ευρωπαϊκές συνθήκες, αλλά και τα άρθρα 40 και 45 της συνθήκης της Λωζάνης, τα οποία παρέχουν στις μουσουλμανικές μειονότητες της Ελλάδας το δικαίωμα «να ποιώνται ελευθέρως εν αυτοίς χρήσιν της γλώσσης των», στερεί από μας και τα παιδιά μας όχι μόνο το δικαίωμα της εκπαίδευσης στην μητρική μας γλώσσα, αλλά ακόμη και το πλέον στοιχειώδες δικαίωμα της αποκλειστικής εκπαίδευσης στην επίσημη γλώσσα του, την ελληνική, και μας επιβάλλει την υποχρεωτική εκπαίδευση σε μία ξένη γλώσσα, την οποία δεν μιλούμε και δεν επιθυμούμε να χρησιμοποιούμε, δηλαδή την τουρκική.

Με την επιστολή αυτή δεν σας ζητάμε κάποια χάρη.
Ζητάμε αυτό που είναι αυτονόητο δικαίωμα κάθε πολίτη μιας οποιασδήποτε ευνομούμενης και δημοκρατικής χώρας.
Ζητάμε το δικαίωμα ο γιος μας ο Μεχμέτ να μαθαίνει ό,τι μαθαίνει ο γιος σας ο Νίκος.
Ζητάμε η κόρη μας η Φατμέ, όταν θα δώσει εξετάσεις για να περάσει στο ελληνικό πανεπιστήμιο, να έχει τις ίδιες γνώσεις, δεξιότητες και προοπτικές που θα έχει η κόρη σας η Άννα.
Πώς είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό τώρα, όταν στα πιο ευαίσθητα και κρίσιμα μαθησιακά χρόνια τους τα παιδιά μας διδάσκονται μια γλώσσα που δεν μιλούν και δεν θα την χρησιμοποιήσουν ποτέ στο σπίτι και στο πανεπιστήμιό τους;
ΠΗΓΗ:http://taxalia.blogspot.com

Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Υπάρχει για όλα λύση...

Το taxalia και το olympia, ήταν τα μοναδικά μέσα που δημοσίευαν τα πρακτικά της εξεταστικής επιτροπής για τη SIEMENS.
Σιγά να μη τους άφηναν έτσι!

Με εντολή του προέδρου απαγορεύθηκε η κοινοποίηση των πρακτικών της εξεταστικής στους… βουλευτές!
Θα δίνεται κεντρικά σε ένα e-mail με το αιτιολογικό να μειωθούν οι διαρροές στο διαδίκτυο!
Μάλλον κάποιος πόνεσε πολύ από τις αποκαλύψεις ώστε να επιβληθεί η σημερινή απόφαση.

Ότι αυτό συμβαίνει αμέσως μετά την αποκάλυψη της συνάντησης του σημερινού Υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου και συμβούλου του Πρωθυπουργού Κ. Σημίτη με τον Χριστοφοράκο στις 15.00΄ στις 9 Δεκεμβρίου 1999 στο Μέγαρο Μαξίμου, ελέγχεται ως... απολύτως συμπτωματικό.
Αν αληθεύει δε ότι λίαν προσφάτως παραποιήθηκαν πρακτικά της Βουλής σχετικά με την τοποθέτηση του κ. Χρυσοχοΐδη για το θρήσκευμα του Προέδρου των ΗΠΑ Ομπάμα, τότε και η απαγόρευση άμεσης κοινοποίησης των πρακτικών της Επιτροπής βάζει σε σκέψεις κάθε καλόπιστο παρατηρητή.
Για τους κακόπιστους, που μυρίζονται παρεμβάσεις, δε μιλάμε...

Δυστυχώς, τα ΜΜΕ αποσιώπησαν το γεγονός της αποκάλυψης σχετικά με τη συνάντηση ΠαπακωνσταντίνουΧριστοφοράκου.
Τα Blogs όμως για άλλη μία φορά απέδειξαν ότι κρατούν τη δημοκρατία καθαρή, μακρυά από τα χέρια των βαρώνων και της διαπλοκής.
Μεθοδεύσεις αυτού του τύπου βλέπετε, δεν χωρούν στο διαδίκτυο.

Απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ

Απορρόφηση της αύξησης του ΦΠΑ αποφάσισε ο εμπορικός κόσμος

Σε μείωση της εσωτερικής κατανάλωσης και της παραγωγικότητας κατά 5%, που σημαίνει ότι θα λείψουν από την αγορά το 2010 περίπου 8,3 δισ. ευρώ, θα οδηγήσει η συρρίκνωση του εισοδήματος της μικρομεσαίας τάξης, εκτιμά ο εμπορικός κόσμος.

Σημειώνει δε ότι υπάρχει ο κίνδυνος, λόγω της συμπίεσης των δαπανών και των εισοδημάτων αλλά και της επιβολής επιπλέον φόρων κατά 4,8 δισ. ευρώ, να αυξηθεί περαιτέρω η φοροδιαφυγή (12,5 δισ) και η εισφοροδιαφυγή (8,5 δισ).

Τα παραπάνω επισημάνθηκαν στο έκτακτο συμβούλιο μεταξύ του προεδρείου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου ΕΣΕΕ και των ομοσπονδιών μελών της με αντικείμενο τη δυνατότητα απορρόφησης της αύξησης του ΦΠΑ

Στο έκτακτο συμβούλιο αποφασίστηκε να απορροφηθεί η αύξηση του Φ.Π.Α., «όπου και όσο είναι δυνατόν, απαλλάσσοντας έτσι τους καταναλωτές από μια επιβάρυνση, η οποία, σύμφωνα με το ύψος της ετήσιας ιδιωτικής κατανάλωσης, ξεπερνά τα 1,3 δισ. ευρώ», όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΣΕΕ.

Παράλληλα, με αφορμή το σχέδιο της Κομισιόν και τις δηλώσεις του εκπροσώπου του Όλι Ρεν για μειώσεις αμοιβών και εργασιακές ανατροπές στον ιδιωτικό τομέα, διευκρινίστηκε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για παρέμβαση σε δώρα και επιδόματα των εργαζομένων αλλά και για οποιαδήποτε μείωση του μισθολογικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα.

Επίσης αποφασίστηκε η ΕΣΕΕ σε καμία περίπτωση να μην δεχθεί την παραμικρή αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου των συλλογικών συμβάσεων.

Αναδείχθηκε ακόμη το αίτημα του εμπορικού κόσμου της χώρας προς την κυβέρνηση με το οποίο την καλεί να δώσει μεγαλύτερη έμφαση στην περιστολή δημοσίων δαπανών - όχι μέσω της περιστολής των αμοιβών των μισθωτών και των συνταξιούχων - αλλά μέσω του ελέγχου της σπατάλης που γίνεται σε άσκοπες προμήθειες και σε φορείς που δεν προσφέρουν τίποτα παρά διογκώνουν τη γραφειοκρατία και τη διαφθορά.

Ο εμπορικός κόσμος απαιτεί άμεσες παρεμβάσεις που πραγματικά θα εκσυγχρονίσουν το κράτος, θα δημιουργήσουν συνθήκες διαφάνειας, υγιούς ανταγωνισμού και επανόδου στην ανάπτυξη.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Συγκλονιστικό (2)

Bίασε και δολοφόνησε μία έφηβη που γνώρισε μέσω Facebook

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ένας άνδρας 33 ετών στη Βρετανία, ο οποίος βίασε και δολοφόνησε μία έφηβη που γνώρισε μέσω Facebook.

Σύμφωνα με τις Αρχές, ο 33χρονος Πίτερ Τσάπμαν παρουσιάστηκε ως σπουδαστής στην 17χρονη Άσλεϊ Χολ, η οποία εντοπίστηκε τον περασμένο Οκτώβρη νεκρή σε ένα αγρόκτημα στο Σέλφιλντ.

Ο δικαστής Πίτερ Φοξ του πρωτοδικείου του Μίντλεσμπρο δήλωσε ότι ο Τσάπμαν θα πρέπει να εκτίσει τουλάχιστον 35 χρόνια στη φυλακή.

Ο Τσάπμαν γνώρισε την Χολ στο Facebook και της έδωσε ψεύτικα στοιχεία, υποστηρίζοντας ότι ονομάζεται Πίτερ Καρτράιτ και είναι 19 ετών.
Έγιναν φίλοι, επικοινωνούσαν μέσω του διαδικτύου και τελικά κανόνισαν να συναντηθούν στις 25 Οκτωβρίου.
Μάλιστα, επειδή η Χολ περίμενε κάποιον νεαρό, της είπε ότι θα έστελνε τον πατέρα του για να την παραλάβει.

Όταν η ανυποψίαστη κοπέλα μπήκε στο αυτοκίνητό του, τη βίασε και τη στραγγάλισε.

Σε ηλικία 19 ετών ο καταδικασθείς είχε βιάσει δύο ιερόδουλες με την απειλή μαχαιριού.
ΠΗΓΗ:http://anatolikiattikinews.blogspot.com

Ακόμη εννέα απολύθηκαν

Ακόμη εννέα άτομα απολύθηκαν από τα εργοστάσια YTONG και THRAKON, που λειτουργούν στο δήμο Ορεστιάδας…

Σε εννέα ακόμη απολύσεις προχώρησε το τελευταίο 20ήμερο η διοίκηση των εργοστασίων YTONG και THRAKON, που λειτουργούν στο Νεοχώρι του δήμου Ορεστιάδας.
Από τις 15 Φεβρουαρίου μέχρι σήμερα 6 άνθρωποι έχασαν τη δουλειά τους από την YTONG και 3 από τη THRAKON, με το πρόσχημα, όπως υποστηρίζουν οι εργαζόμενοι, της εφαρμογής νέων αυτόματων συστημάτων παραγωγής.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Οκτωβρίου του 2009 η εταιρεία είχε απολύσει περισσότερα από 20 άτομα και είχε ανακοινώσει μειώσεις στο ωράριο εργασίας και στις απολαβές, προκαλώντας τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων της, που είχαν προχωρήσει και σε κινητοποιήσεις
Τα σωματεία των εργαζομένων των δύο μονάδων αναμένουν απάντηση από τη διοίκηση στο αίτημα που κατέθεσαν να υπάρξει συνάντηση με την εργοδοσία, προκειμένου να συζητηθούν οι εξελίξεις. ΠΗΓΗ:http://news.ert.gr

Δυσμενής η εξέλιξη και δυστυχώς η γενικότερη προοπτική στην περιοχή προκαλεί μεγάλη ανησυχία και αβεβαιότητα στους εργαζόμενους.
Το εισόδημα των αγροτών πλήττεται από τις πλημμύρες αλλά και από τις πολύ χαμηλές τιμές των προϊόντων τους.
Η αγοραστική δύναμη των δημοσίων υπαλλήλων αλλά και όλων των εργαζομένων γνωρίζει μεγάλη πτώση τόσο άμεσα με τα μέτρα της Κυβέρνησης όσο και με την έμμεση φορολογία.
Συνακόλουθα θα υποστεί καθίζηση και το εισόδημα των επαγγελματιών με συνέπεια την αύξηση της ανεργίας.

Ανησυχούμε Ανησυχούμε πολύ.
Τα εισπρακτικά μέτρα θα βελτιώσουν τα αριθμητικά στοιχεία της οικονομίας, αλλά οι άνθρωποι θα δυστυχήσουν. Οι περισσότεροι τουλάχιστο.

Κυριακή 7 Μαρτίου 2010

Δηλαδή μπορεί και να το συζητήσουν;


Ρώτησαν τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας Γεώργιο Παπανδρέου μετά την συνάντηση με την καγκελάριο Μέρκελ γιατί δεν πουλάει Ελληνικά νησιά για να αποπληρώσει το χρέος.

Αυτός κατ΄ αρχάς καταδέχτηκε να απαντήσει, σαν η ερώτηση να είχε νόημα και περιεχόμενο.
Δηλαδή σαν να ερωτάται για κάτι που όντως συγκεντρώνει πιθανότητες!!!
Αφού λοιπόν δέχεται να απαντήσει στην “ερώτηση” αυτή, απαντά με έναν εντελώς φιλικό και χλιαρό τρόπο.
“Ξέρετε εμείς τα αγαπάμε (cherish) τα νησιά αυτά…χώρια ότι σκοπεύουμε να τα χρησιμοποιήσουμε στην πράσινη ανάπτυξη!!!”


Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος ερωτήθηκε για την ιδέα, δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο τηλεοπτικό σταθμό ARD:
" Άκουσα επίσης τη συμβουλή ότι πρέπει να πουλήσουμε την Ακρόπολη. Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή για τέτοιες προτάσεις"

Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Συγκλονιστικό

Πέθανε το παιδί τους από την πείνα

Απίστευτο και όμως αληθινό.
Οι γονείς είχαν αφήσει το παιδί τους για μέρες νηστικό, επειδή ήταν εθισμένοι στα παιχνίδια εικονικής πραγματικότητας
Έτσι άφηναν μέρες χωρίς φροντίδα και τροφή το μόλις τριών μηνών κοριτσάκι τους.
Ο πατέρας Kim Yoo-Chul, 41 ετών και η μητέρα Choi Mi-Κυρ, 25 ετών, κάλεσαν την αστυνομία, όταν επέστρεψαν από το ίντερνετ καφέ στο σπίτι τους, αλλά ήταν ήδη αργά.
Το κοριτσάκι ήταν αφυδατωμένο.
Συνελήφθησαν από τις Κορεατικές αρχές, όπου και απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Έμειναν στο ίντερνετ καφέ, όπως ομολόγησαν, δώδεκα ώρες ταΐζοντας την εικονική τους κόρη σ' ένα παιχνίδι!
Κι έχασαν την πραγματική...

Βλέπω τελευταία πολλούς φίλους στο facebook να ασχολούνται χρόνο πολύ με παρόμοια παιχνίδια και αναρωτιέμαι.
Είναι προτιμότερη αυτή η απομόνωση στην εικονική πραγματικότητα από τη συναναστροφή, τη συζήτηση, την τριβή ακόμη ακόμη με τους γύρω μας;
Οι σελίδες αυτές αυτοχαρακτηρίζονται "κοινωνικής δικτύωσης", αλλά έχουν σκοτώσει το διάλογο με τον διπλανό, έχουν καταστήσει τα σπίτια βουβές ταινίες.

Οι κύριοι υπεύθυνοι, βέβαια, είναι οι χρήστες.
Κανείς δεν αναγκάζει κανέναν να συμπεριφέρεται παράλογα σπαταλώντας το χρόνο του έτσι.
Θα πει κάποιος ότι παρασύρθηκε, ότι πήγε να παίξει λίγο κι έχασε την επαφή με το χρόνο, ότι η εικονική είναι μια φυγή από την πραγματικότητα, όμως η υπερβολή πάντα έχει δυσάρεστες συνέπειες.
Δυστυχώς πολλές φορές το συνειδητοποιούμε όταν συμβούν τραγικά περιστατικά όπως το παραπάνω.

Πέμπτη 4 Μαρτίου 2010

Η Κομισιόν διαψεύδει για το 14ο μισθό

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει ζητήσει ούτε επισήμως ούτε ανεπισήμως την περικοπή του 14ου μισθού των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα, διευκρίνισε χθες με κατηγορηματικό τρόπο ο εκπρόσωπος του αρμόδιου επιτρόπου, Όλι Ρεν.

Ερωτηθείς σχετικά με το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα για το θέμα αυτό και το ρόλο της Κομισιόν, ο εκπρόσωπος Αμαντέο Αλταφάζ απάντησε ότι από πλευράς του επιτρόπου δεν έχει υποβληθεί παρόμοιο αίτημα.
"Είναι σαφές ότι ο δημόσιος τομέας στην Ελλάδα είναι πολύ μεγάλος, αλλά η ελληνική κυβέρνηση είναι αυτή που θα αποφασίσει για τα μέτρα που θα λάβει", τόνισε ο εκπρόσωπος.
ΠΗΓΗ:http://www.e-typos.com

Η είδηση πέρασε σχεδόν απαρατήρητη χάρη στην ενορχηστρωμένη προσπάθεια των ΜΜΕ να παρουσιάσουν τα μέτρα της Κυβέρνησης ως επιβεβλημένα από τους εταίρους μας στην Ευρώπη.
Τελικά είναι ελληνικής ή καλύτερα κυβερνητικής έμπνευσης.
Έτσι για να αποδίδονται τα του Καίσαρος...

Απόφαση του Δ.Σ. της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας

Κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. στη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του (4/3/2010) αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης για την Παρασκευή 5 Μαρτίου 2010 ενάντια στη λεηλασία των οικονομικών, εργασιακών κι ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, που εξήγγειλε χθες η κυβέρνηση με τα νέα βαθιά αντιλαϊκά και αντεργατικά μέτρα.

Καλούμε τους συναδέλφους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι από τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ (με νεότερη ανακοίνωσή μας θα σας ενημερώσουμε για τον τόπο και την ώρα).

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΕΣ/ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ
ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΠΗΓΗ:http://www.doe.gr

Δευτέρα 1 Μαρτίου 2010

Αποτελέσματα εκλογών στην ΕΡΤ3

Στις 23-02-2010 διενεργήθηκαν, στη Θεσσαλονίκη από την Εφορευτική Επιτροπή, που όρισε το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Π.Ε.ΡΤ., οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη εκπροσώπου των εργαζομένων στη Διοικούσα Επιτροπή της ΕΡΤ3.

Σε σύνολο 494 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 429 δημοσιογράφοι:

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Έγκυρα ψηφοδέλτια : 415
Λευκά ψηφοδέλτια : 8
Άκυρα ψηφοδέλτια : 6

Έλαβαν :

1) ΠΑΣΚΕ- ΕΡΤ : 217 ψηφοδέλτια (52,3%)

2) ΣΥΜΜΑΧΙΑ Η-Μ.Μ.Ε. : 180 ψηφοδέλτια (43,4%)

3) ΔΑΚΕ – ΕΡΤ : 18 ψηφοδέλτια (4,3%)

Έτσι για να θυμόμαστε σε ποιο Κράτος ζούσαμε και ζούμε!

Παραιτήθηκε από τη Βουλευτική της σύνταξη!


Η παγκοσμίως γνωστή Νάνα Μούσχουρη η οποία έχει υπάρξει και ευρωβουλευτής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο προς τιμήν της ζήτησε να ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ της ΣΥΝΤΑΞΕΩΣ της από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με επιστολή της ... στον υπουργό οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου.
Συγκεκριμένα λέει ότι λόγω της οικονομικής κρίσης και μέχρι να εξέλθουμε αυτής, παραιτείται από τη σύνταξη της...
ΠΗΓΗ:http://troktiko.blogspot.com