Δευτέρα 9 Μαρτίου 2009

Νομαρχιακό Συμβούλιο! Τι είναι αυτό;

Δυστυχώς για άλλη μία φορά οι αποφάσεις του ΝΣ φαίνεται πως για κάποιους είναι είτε κενό γράμμα είτε προϊόντα προκατασκευής.
Στη χθεσινή συνεδρίαση το 1ο θέμα αφορούσε στην τροποποίηση του προϋπολογισμού. Σ’ ένα σημείο της πολυσέλιδης εισήγησης εγγραφόταν δέσμευση ποσού 1.000.000 ευρώ περίπου για τη μισθοδοσία 30 απολυμένων δημοτικών επιχειρήσεων. Με ομόφωνη απόφαση του ΝΣ, πριν από αρκετούς μήνες προσελήφθησαν σε προσωποπαγείς θέσεις απολυμένοι δημοτικών επιχειρήσεων με την προϋπόθεση ότι η μισθοδοσία τους θα βάραινε το Υπουργείο Εσωτερικών. Το δεδομένο αυτό άλλαξε.
Το ΝΣ ούτε ενημερώθηκε ούτε ξανασυζήτησε το θέμα ούτε φυσικά άλλαξε η προηγούμενη απόφαση σε κάτι. Παρά ταύτα ήρθε εισήγηση για εγγραφή της δαπάνης. Είναι προφανής η περιφρονητική, δίκην κενού γράμματος, αντιμετώπιση των αποφάσεων.
Για το ίδιο θέμα την Παρασκευή 6 Μαρτίου ο Νομάρχης Έβρου και ο Δήμαρχος Αλεξ/πολης παραχώρησαν συνέντευξη ανακοινώνοντας τη λύση του προβλήματος με την πρόσληψη 15 απολυμένων στη Νομαρχία και 12 στο Δήμο Αλεξ/πολης.
Διέφυγε του κ. Νομάρχη ότι η Νομαρχία δεν είναι ούτε προσωπικό του μαγαζί ούτε της παράταξής του. Στοιχειώδης σεβασμός στη λειτουργία των οργάνων θα υπαγόρευε την κατάθεση της πρότασης στο ΝΣ και στη συνέχεια υλοποίηση της όποιας απόφασης. Έγινε μια προσπάθεια εκμετάλλευσης της αγωνίας και του αδιεξόδου που βρίσκονται οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι για προσωπικά, παραταξιακά οφέλη.
Στην ουσία του προβλήματος, που βέβαια μόνο παρενθετικά και εξ αφορμής της τροποποίησης του προϋπολογισμού συζητήθηκε ενώ θα έπρεπε ν’ αποτελέσει ξεχωριστό θέμα, ο προβληματισμός που αναπτύχθηκε από την παράταξη της «αντιπολίτευσης» είχε να κάνει με την συνολική αντιμετώπισή του. Τέθηκε δηλαδή η ερώτηση τι θα γίνει με τους επόμενους εργαζόμενους που θα περιέλθουν στην ίδια θέση. Τέθηκε η ερώτηση αν έχει τη δυνατότητα η Νομαρχία να δίνει αυτή τη λύση σε κάθε περίπτωση. Και βέβαια καθόλου δεν εναντιώθηκε, όπως παρουσιάστηκε από κάποια μέσα, κατηγορηματικά κατά της πρόσληψης των συγκεκριμένων απολυμένων.
Υπήρξε μια πλειοδοσία ευαισθησίας, μια τεχνητή ένταση για να αποφύγει η «συμπολίτευση» να απαντήσει ή να απολογηθεί για τον απαξιωτικό, αν όχι πραξικοπηματικό, τρόπο λειτουργίας της.
Επιπλέον είναι να απορεί κανείς για το πώς θα μπορούσε να εξοικονομηθεί με περικοπές στα λειτουργικά ένα τόσο μεγάλο ποσό, όπως δηλώθηκε ότι θα γινόταν. Να υποθέσουμε ότι γίνονται τόσο μεγάλες σπατάλες;

Δεν υπάρχουν σχόλια: