Κυριακή 29 Μαρτίου 2009

Ημερίδα για τη γλώσσα και γλωσσική διδασκαλία στην εποχή της παγκοσμιοποίησης

Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε., ενόψει του 23ου Πανελλήνιου συνεδρίου που διοργανώνεται φέτος στην Κύπρο με την Παγκύπρια Οργάνωση Ελλήνων Δασκάλων με θέμα τη γλώσσα, πραγματοποιεί προσυνεδριακή ημερίδα στις 30 Μαρτίου 2009, ημέρα Δευτέρα, στο Δημοτικό Ωδείο, στη Δράμα με θέμα:
«Γλώσσα και Γλωσσική Διδασκαλία στην εποχή της Παγκοσμιοποίησης»

Οι εισηγήσεις, σύμφωνα με το πρόγραμμα, είναι:

"Γλώσσα και γλωσσική διδασκαλία" από τον κ. Τσολάκη Χρήστο, Καθηγητή της Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

"Η φιλοσοφία της γλώσσας ως μέσου ιδεολογικής χειραγώγησης" από το κ. Σκούφαλο Μάρκο, Εκπαιδευτικό

"Η διδασκαλία της μητρικής γλώσσας στην εποχή της παγκοσμιοποίησης: Επιστημονική έρευνα και εκπαιδευτική πράξη" από τον κ. Χαραβιτσίδη Πέτρο, Εκπαιδευτικό

Οι εργασίες θα διαρκέσουν από τις 09.30΄ έως τις 14.30΄.

3 σχόλια:

Μαρία Καραφωτίου είπε...

Η άποψή μου ως μητέρα περιορίζεται μόνο στο δημοτικό σχολείο γιατί εκεί είναι τα παιδιά μου. Πιστεύω λοιπόν ότι η γλώσσα διδάσκεται σωστά,βέβαια αυτό οφείλεται και στους δασκάλους οι οποίοι είναι ανεκτικοί με τους μαθητές σε σχέση με τα δικά μου χρόνια που αρκετές φορές δεν τολμούσαμε να πούμε σε κάποιους δασκάλους να επαναλάβουν κάποιο κανόνα που δεν είχαμε καταλάβει.Η γραμματική είναι το πάν και όσον αφορά στην παγκομιοποίηση που ήδη την βιώνουμε, καλό είναι να συμβαδίσουν, να συνυπάρξου, άλλωστε η ιστορία μας είναι αυτή. Κατά την ταπεινή μου γνώμη ιδιαίτερη βαρύτητα θα πρέπει να δωθεί στα μαθήματα:Γλώσσα,Μαθηματικά,Ιστορία και Θρησκευτικά.Νίκο ενημέρωσέ μας για τα αποτελέσματα της ημερίδας.

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΝΙΚΟΣ είπε...

Σ' ευχαριστούμε πολύ, Χρήστο, για την ενημέρωση! Μολονότι θα ήθελα πολύ να παρακολουθήσω τη συναυλία, προγραμματισμένη συνεδρίαση του Ν.Σ. δεν άφηνε περιθώρια για κάτι τέτοιο. Πιστεύω να περάσατε καλά όσοι πήγατε.

Ανώνυμος είπε...

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΤΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΙΣΑΙ. ΑΣΧΕΤΟ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ, ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕ.
ΕΛΛΑΔΑ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ.