Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Εκτός του προγράμματος νέων ελεύθερων επαγγελματιών - νέων επιστημόνων

Η ΜΑΡΙΑ ΚΑΡΑΦΩΤΙΟΥ μας ενημερώνει

Με έγγραφό της προς τον διοικητή του ΟΑΕΔ Γιώργο Βερναδάκη, η ένωση ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών Βορείου Έβρου ζητά την προσωπική του παρέμβαση ώστε να αρθεί μιά αδικία εις βάρος ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών του νομού, οι οποίοι έκαναν έναρξη επιτηδεύματος εντός του 2008 και συγκεκριμένα απο 1/4 έως 31/12/2008.
Οι γιατροί αυτοί δεν μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα επιχορήγησης Νέων ελεύθερων επαγγελματιών-Νέων Επιστημόνων, το οποίο εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια και ήταν μία σαφής οικονομική ενίσχυση, στην έναρξη της δραστηριότητας των νέων ιατρών, οι οποίοι έχουν συχνά πολυδάπανο εξοπλισμό και καλούνται να δραστηριοποιηθούν σε συνθήκες πολύ δυσκολότερες απο τις παρελθούσες δεκαετίες. Ειδικότερα το έγγραφο αναφέρει:

"Oι συνάδελφοι λοιπόν αυτοί, δεν μπορούν να υπαχθούν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα γιατί το προηγούμενο (από αυτό που προκηρύσσσεται για το 2009) έκλεισε για την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης την 31/3/2008 ενώ για άλλες περιφέρειες της χώρας έκλεισε πολύ αργότερα, στις 30/11/2008. Έτσι ενώ συνάδελφοι άλλων περιοχών της Ελλάδας έτυχαν αυτών των ευεργετικών διατάξεων, στη δική μας ακριτική περιοχή που μαστίζεται από την πληθυσμιακή ερήμωση και ελαττωμένη γενικά επαγγελματική δραστηριότητα και οικονομική ανάπτυξη, οι νέοι επιστήμονες δεν μπορούν να τύχουν των ίδιων παροχών της Πολιτείας. Ήδη εξαγγέλθηκε το νέο πρόγραμμα για το 2009, το οποίο απαιτεί την έναρξη επιτηδεύματος απο την 2/1/2009 και εντεύθεν".

Έτσι η ένωση ελευθεροεπαγγελματιών ιατρών Βορείου Έβρου ζητά την παρέμβαση του κυρίου Βερναδάκη ώστε στο νέο πρόγραμμα να συμπεριληφθούν και νέοι επιστήμονες (ιατροί κ.α.) της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης οι οποίοι έκαναν έναρξη επιτηδεύματος από 1/4/2008 έως 31/12/2008, όπως είχε γίνει και με παλαιότερα προγράμματα σε παρόμοιες περιπτώσεις. Αυτό σημαίνει ότι πριν ξεκινήσει η υλοποίηση του προγράμματος για τη φετινή χρονιά θα πρέπει να αρθεί αυτή η αδικία για τους νέους επιστήμονες-ελευθεροεπαγγελματίες της ακριτικής μας περιοχής, ορίζοντας σαφώς ρητώς ότι στο πρόγραμμα μπορούν να υπαχθούν ειδικά για την Περιφέρειά μας όσοι έκαναν έναρξη επιτηδεύματος από 1/4/2008 και έπειτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: